Dr. Franjo Tuđman utemeljitelj je moderne hrvatske države, koja je pod njegovim vodstvom međunarodno priznata, obranjena i oslobođena. Svojom je državotvornom vizijom zacrtao i euroatlantski put Republike Hrvatske.

Samostalna, slobodna, neovisna i demokratska Hrvatska ostaje njegovim životnim djelom - njegovim trajnim spomenikom. Zato ga se danas prisjećamo s neizmjernom zahvalnošću i ponosom kao najvećeg državnika kojeg je hrvatski narod imao u svojoj burnoj i slavnoj povijesti.

Neka je vječna slava utemeljitelju i prvom predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice te prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu.

POČAST PRVOME PREDSJEDNIKU RH

Hrvatska demokratska zajednica dostojanstveno će danas odati počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu o 16. godišnjici njegove smrti. 

Na zagrebačkom groblju Mirogoj u 10:00 sati izaslanstvo HDZ-a položit će vijenac i zapaliti svijeće na grob dr. Franje Tuđmana.

U Velikom Trgovišću u 12:00 sati bit će položeni vijenci ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana. 

Svečana akademija u povodu 16. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana održat će se u 16:30 sati u zagrebačkom Hotelu Sheraton. Sveta misa zadušnica za prvoga hrvatskog predsjednika služit će se u 19:00 sati u Zavjetnoj crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.