Dr. Franjo Tuđman

10. prosinca 1999. - 10. prosinca 2016.

Dr. Franjo Tuđman utemeljitelj je moderne hrvatske države, koja je pod njegovim vodstvom međunarodno priznata, obranjena i oslobođena, a svojom je državotvornom vizijom zacrtao i euroatlantski put Republike Hrvatske.

Pod njegovim vodstvom, Hrvatska demokratska zajednica postala je stožerna, okupljajuća stranka koja je zahvaljujući svojoj širini povela hrvatski narod u ostvarenje stoljećima željene slobode.

Predsjednika Tuđmana se stoga prisjećamo s trajnom zahvalnošću i neizmjernim ponosom kao najvećeg državnika u našoj nacionalnoj povijesti.

Neka mu je vječna hvala i slava!

Hrvatska demokratska zajednica

PROGRAM OBILJEŽAVANJA 17. OBLJETNICE SMRTI

Na zagrebačkom groblju Mirogoju izaslanstvo HDZ-a, predvođeno predsjednikom mr. sc. Andrejom Plenkovićem, u 8:30 sati položit će vijenac i zapaliti svijeće na grobu dr. Franje Tuđmana.

Program obilježavanja 17. obljetnice smrti dr. Tuđmana nastavit će se u njegovom rodnom mjestu - Velikom Trgovišću. Kod biste dr. Tuđmana, ispred njegove rodne kuće, izaslanstvo naše stranke položit će u 13:00 sati vijenac i zapaliti svijeće.

U spomen školi, također u Velikom Trgovišću, održat će se - s početkom u 13:15 sati - predavanje pod nazivom „Dr. Franjo Tuđman, povjesničar, političar i državnik“. Govorit će predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković, saborski zastupnik prof. dr. sc. Miroslav Tuđman i Milan Kovač, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“.

U Svetištu Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu služit će se sveta misa zadušnica s početkom u 19:00 sati.