U Crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, na svetoj misi koja je služena za poginule pripadnike Prvoga hrvatskoga gardijskog zdruga, danas je bio i potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru prof. dr. sc. Drago Prgomet - i sam dragovoljac Domovinskog rata i visoki časnik Hrvatske vojske.

Zajedno u ratu, zajedno u miru!

U molitvi i mislima s poginulim herojima, na Jarunu mi je bila čast pružiti ruku i zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos u obrani Lijepe naše - napisao je naš doktor Drago, kako ga nazivaju ratne i stranačke kolege, na svojoj Facebook stranici.

Tom prigodom susreo s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović i mnogim svojim suborcima, među njima s generalima Tomom Medvedom, Miljenkom Filipovićem i Antom Gotovinom.

Zajedno u ratu, zajedno u miru! Hvala i prijatelju generalu Anti Gotovini - dodao je Prgomet na FB-u.

https://www.facebook.com/DragoPrgomet/

FILIPOVIĆ: Jedan je HDZ - Jedan je kandidat za gradonačelnika!

Nakon svete mise, bivši zapovjednik 1. hrvatskoga gardijskog zdruga i predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a  "Gojko Šušak" umirovljeni general-bojnik Miljenko Filipović javno je pružio potporu svom suborcu Prgometu u kandidaturi za zagrebačkog gradonačelnika:

- HDZ je jedan i jedinstven. Stranka ima samo jednog kandidata za gradonačelnika, a to je naš doktor Drago! On je naš kolega i prijatelj, suborac, brigadir Hrvatske vojske pod vrhovnim zapovjedništvom dr. Franje Tuđmana. Od prvog dana velikosrpske agresije bio je na prvoj crti bojišnice. Hrabro je, pod kišom metaka, spašavao živote kako hrvatskim braniteljima, tako i civilima. Kako je znao u Domovinskom ratu pomagati hrvatskim braniteljima i svim potrebitima, tako će znati biti i dobar gradonačelnik Zagreba!

Trojica Tuđmanovih generala

Nakon potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića te ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Filipović je treći Tuđmanov general, treći general pobjedničke Hrvatske vojske koji je sam odlučio stati rame uz rame s Prgometom kako bi ga glasno i jasno podržao u utrci za zagrebačkog gradonačelnika.

Zajedno u ratu, zajedno u miru!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/medved-moj-suborac-drago-svojim-dokazanim-sposobnostima-i-iskustvom-zagrebu-nudi

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/hdz-na-izbore-izlazi-jedinstven-oni-koji-nas-zele-razjediniti-neslavno-ce-proci

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/krsticevic-jedan-je-kandidat-hdz-moj-suborac-drago