Bačić je demantirao da je umirovljeni branitelj Vitomir Grozaj dobio otkaz u HDZ-u te da je na njegovo mjesto došao umirovljeni pukovnik HV-a Valentino Rajković.

"Netočno je i jedno i drugo", kazao je Bačić, dodavši kako je točno da je Grozaj, kao umirovljeni branitelj, radio u HDZ-u temeljem ugovora o djelu koji je istekao 31. siječnja 2012. Napomenuo je kako je HDZ odlučio na to mjesto zaposliti Nevena Jercela koji stručnošću zadovoljava uvjete voditelja osiguranja zgrade Središnjice HDZ-a.

Glavni tajnik HDZ-a neistinom je nazvao i to da je HDZ-a Rajkovića ili njegovu tvrtku angažirao na poslovima osiguranja 15. Općeg sabora stranke. Bačić je demantirao i da je stranka dala otkaz Ivanu Špoljariću jer je njegov otac vozač jednog predsjedničkog kandidata.

Naveo je kako HDZ tijekom godine angažira članove stranke na određenim poslovima, a posebno tijekom izborne kampanje. "Završetkom kampanje, kada se smanji obim posla, smanjuje se i broj zaposlenih pa je ukinut i honorarni posao koji je obavljao Špoljarić", kazao je Bačić.

Odgovarajući na novinarski upit jesu li točni medijski napisi da ga je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izdala u svom iskazu USKOK-u vezano uz crne fondove HDZ-a ,Bačić je odgovorio da to nije točno, te da predsjednica Kosor u svom iskazu ničim nije teretila njega kao glavnog tajnika stranke.

"To je još jedan spin i laž koja je iznesena u medijima da Jadranka Kosor mene tereti u tom slučaju. To je još jedan pokušaj da se diskreditira predsjednicu Kosor i mene kao glavnog tajnika", rekao je Bačić.