(VIDEO) Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković i predsjednik HDZ-ova Odbora za pravosuđe Dražen Bošnjaković danas su se u Središnjici sastali s predstavnicima Inicijative za povrat otete imovine zemljišnih zajednica od strane komunističkog režima 1947. godine. Nakon sastanka, predsjednik Plenković dao je izjavu za brojne okupljene novinare. Zajedno s njim, izjavu za medije dali su i predsjednik upravnog odbora Inicijative Dragutin Bašić te pravni zastupnik Inicijative odvjetnik Vladimir Gredelj.

Izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke predsjednika Plenkovića:

O POVRATU ODUZETE IMOVINE

Za vrijeme komunističkog totalitarnog sustava, zakonom iz 1947., zemljišnim zajednicama oduzeta je imovina. Taj problem nije riješen već skoro 70 godina. Nijedna vlada do sada nije našla odgovarajuće rješenje - ni u Zakonu o povratu i naknadi imovine. HDZ će nakon preuzimanja odgovornosti za vođenje države provesti stručnu javnu raspravu kako bismo riješili taj problem.

O DONACIJAMA

HDZ je sve donacije prijavio Državnom izbornom povjerenstvu te su iste objavljene na službenim internetskim stranicama. Kampanja traje - donacije i dalju pristižu. Zadovoljni smo i vjerujem kako ćemo pokriti sve troškove izborne kampanje.

O POBJEDI NA IZBORIMA

Moj fokus je pobijediti na izborima. O poslijeizbornoj suradnji razgovarat ćemo nakon izbora.