Taj povratak znači dizanje emocija prema Hrvatskoj,rekao je Karamarko na izbornoj konvenciji u zagrebačkom Hotelu Westin na kojojće 379 izaslanika izabrati novog predsjednika Kluba između Milana Kovača iIvice Jurjevića. Dugogodišnji predsjednik Kluba Đuro Perica najavio je političkumirovinu.

Predsjednik stranke Tomislav Karamarko istaknuo da oninisu drugi HDZ, nego HDZ iz kojeg su istjerali lopovluk i korupciju, a vraćajuiskreno domoljublje i poštenje.

U svom se govoru osvrnuo i na gubitak proteklihparlamentarnih izbora te je kazao da se osim toga dogodio i sramni procesunutar same stranke - proces 'detuđmanizacije' od 2003. godine te ocijenio kakoje to "dekroatiziranje" hrvatskog društva.

Karamarko je upitao "što znači 'detuđmanizirati'HDZ i što su mislili ti ljudi koji su svoje 'kultove' htjeli nametati izasjesti na mjesto na koje nitko ne može sjesti osim dr. Franje Tuđmana".Po njegovim riječima, "'detuđmanizirati' HDZ, znači 'dekroatizirati'hrvatsko društvo".

Predsjednik HDZ-a rekao je da "vlast lijevekoalicije dezintegrira državu, pogotovo na svjetonazorskom planu" i pritome podsjetio na ukidanje pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad obilježavanjembleiburške tragedije te na ukidanje ureda za obilježavanje, otkrivanje iodržavanje masovnih grobnica.

Pogledajte njihov ideološki napad na Crkvu. Nije tosamo napad na Crkvu kroz 4. modul zdravstvenog odgoja, nego i napad na našudjecu, rekao je Karamarko obraćajući se nazočnima.

Govoreći o gospodarskom programu HDZ-a, predsjednikstranke najavio je da će za 15 do 20 dana biti javno predstavljanje stranačkoggospodarskog programa te da imaju i "zanimljive projekte" za južnu isjevernu Hrvatsku. Karamarko je rekao da će uskoro javnosti biti predstavljennjihov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i da će to biti član stranke.

Predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko pozvao ječlanstvo HDZ-a na ponovno ujedinjenje jer je sada još u pitanju domovina,kvaliteta njezinog sadržaja, kvaliteta života u njoj i gospodarstvo. Ponjegovim riječima, sve je to pored raspadom zahvaljujući ovoj vlasti.

Govoreći o ulasku Hrvatske u EU, Karamarko je istaknuoje da u EU moramo ući s imenom i prezimenom, a ne kao odlomljeni dioJugoslavije.

Pozvavši utemeljitelje HDZ-a da se ponovno štoaktivnije uključe u rad stranke, Karamarko je rekao da su ono "savjestHDZ-a, iskreni i pravi domoljubi".

Dugogodišnji predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ"Dr. Franjo Tuđman" Đuro Perica zahvalio je svim članovima Klubarekavši da je ovo njegov posljednji politički govor i da odlazi u političkumirovinu, a nazočni su ga pozdravili dugotrajnim pljeskom.

Perica je kazao da su neki u stranci častohlepno međusobom dijelili Tuđmanovo nasljeđe i da je to bio jedan od razloga osnivanja togkluba. Izrazivši zadovoljstvo što je bio predsjednik Kluba u posljednja tri mandata,Perica je poručio da HDZ mora pobijediti na predstojećim lokalnim i naparlamentarnim izborima.

Na konvenciji su nazočni i zamjenik predsjednika HDZ-aDrago Prgomet, glavni tajnik stranke Miljan Brkić, politički tajnik TomislavČuljak, članica Predsjedništva stranke Dubravka Šuica i drugi stranačkidužnosnici.