Priželjkivalismo, molili smo se da se ovakav scenarij dogodi. Znali smo da su nevini. Ovo jeveliki dan, velik kao dan Oluje jer je Hrvatska rat konačno završila kaopobjednik, bez i jedne mrlje na Domovinskom ratu, rekao je Karamarko novinarimau Hrvatskom saboru.

Istaknuo je dasu dvojica generala postala simbol pravednog obrambenog Domovinskog rata.

Odigrali susvoju zadnju pojedinačnu bitku i drago mi je da se vraćaju svojim obiteljimadoma, kazao je Karamarko.

Na pitanje kakose osjeća kada se prisjeti 2005., kada je Gotovina uhićen, a on bio na čeluSOA-e, Karamarko je odgovorio kako je ponosan na sve što je učinio za hrvatskudržavu.

"2005. sambio na funkciji i na sve što sam učinio tada za hrvatsku državu ponosan sam, amislim da će o nekim detaljima biti riječi jednog dana. Zasad sam vezan svimmogućim tajnama, ali svakome mogu pogledati u oči. Čitav taj slučaj će jednogdana biti do kraja rasvijetljen, što se i kako radilo, sada još uvijek nijevrijeme za to", rekao je Karamarko.

Pokušaji da sedezavuira HDZ i ja osobno sigurno neće upaliti. Koriste to i neki koji su, usvom jugonostalgičarskom uvjerenju, u jednom grču što se HDZ opet diže, štoDomovinski rat nije zločinački poduhvat. Mnogima to ne paše i zato to dižu na političkurazinu, dodao je.

Karamarko jeocijenio da "oni koji kažu da generali su oslobođeni, ali kriva je država,neće uspjeti, neće nabiti kompleks državi i rukovodstvu".

Naglasio je daje oslobađajućom presudom generalima Hrvatska do kraja oslobođena i oslobođenastigme države stvorene na zločinu.