Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko na svojoj Facebook stranici čestitao je danas novom predsjedniku Hrvatske seljačke stranke Kreši Beljaku i zahvalio dosadašnjem predsjedniku Branku Hrgu.

Obje objave predsjednika Karamarka donosimo u cijelosti.

ČESTITAM KREŠI BELJAKU, NOVOM PREDSJEDNIKU HSS-a

Gospodin Krešo Beljak izabran je za predsjednika Hrvatske seljačke stranke. U svom prvom govoru lider jedne od najstarijih hrvatskih političkih stranaka najavio je nastavak dosadašnje politike i političkih saveza.

Vjerujem da će HDZ i HSS, kao dvije stranke s vrlo bliskim političkim programima, nastaviti rad na izgradnji bolje i sretnije Hrvatske. Vjerujem da će izazovi koji su pred nama biti samo mogućnost da dokažemo našu mudrost i sposobnost na zadovoljstvo članstva obiju stranaka i na dobrobit svih naših građana.

ZAHVALJUJEM GOSPODINU BRANKU HRGU

Zahvaljujem gospodinu Branku Hrgu na dosadašnjoj suradnji, a posebno za vrijeme dok je bio na čelu HSS-a. Svojom mudrom politikom i odlukama osigurao je dugoročnu perspektivu stranke koja počiva na temeljima hrvatske političke i kulturne tradicije.

Hrvatska seljačka stranka je toliko puta u povijesti prolazila razdoblja u kojima se politika stranačkog vodstva nije jasno poklapala s dnevno političkim kretanjima, ali je dugoročno odgovarala na izazove. Ipak, to je osiguralo opstanak te stranke i njezin politički ugled. Upravo zbog takvog vođenja HSS kao hrvatska parlamentarna stranka danas ima i svoju zastupnicu u Europskom parlamentu. Gospodin Hrg ima pravo biti ponosan na razdoblje u kojem je bio na čelu stranke.