Ja imam apsolutnopovjerenje u gospodina Brkića, on je moj suradnik, čovjek nevjerojatnogpoštenja i vjerodostojnosti, a sadržaj tube u kojoj on drži diplomu i od kojihautora je on sastavio svoj diplomski rad te popis literature mene u ovommomentu ne zanima, rekao je Karamarko dodavši kako je Brkić čovjek koji imavjerodostojnost, koji se dokazao i ne treba se više dokazivati.

Medijske napiseo Brkiću nazvao je ružnom insinuacijom.

"To je čovjek koji je bio među tri najbolja studenta u svojoj generaciji,čovjek koji je ratovao, cijeli svoj život posvetio Hrvatskoj, heroj Domovinskograta, kojem su ljudi umirali na rukama, koji je bio uvijek u prvim redovima ikoji je bio u prvim redovima kad smo se borili protiv korupcije ikriminala", poručio je Karamarko iz Hrvatskog sabora.

Za medijskenapise prema kojima se Brkićev diplomski rad našao među 26 gotovo ili sasvimpodudarnih završnih i specijalističkih radova na Visokoj policijskoj školi,Karamarko je kazao kako je to stampedo režimskih novina na HDZ.

"Režimskenovine i dalje jurišaju, jedan režimski stampedo na HDZ i sve procese koje se ustranci događaju. Interesantno je, nakon presude gospodine Sanaderu, da sedogađaju ovakve stvari. Oni pokušavaju naći jednu kopču i poveznicu izmeđustarog HDZ-a i novog HDZ-a", naglasio je, dodavši kako očekuje daljnjenapade, no da će i njih izdržati.

Na novinarskopitanje hoće li Brkić biti sankcioniran u stranci ako se dokaže da je prepisaosvoj diplomski rad, Karamarko je odgovorio protupitanjem: "Jeste li vi,kad ste radili svoj diplomski rad, kompilirali ili ste ga izmišljali iz glave?Kompilirali s mentorom". Dodao je kako neće ulaziti u to kako se to radina policijskoj akademiji.

"Pokušajda se poveže kriminalizirani HDZ s ovim novim, neće uspjeti", poručio jeKaramarko dodavši kako je on sada predsjednik HDZ-a, kao i da je 2004. bio prvičovjek koji je "pokrenuo pokretanje postupaka protiv kriminala upretvorbi".

Upitan želi lireći kako Milijan Brkić nije na popisu 26 osumnjičenih za plagijat, Karamarkoje zapitao: "Što znači sumnjivi? Ne radi se o intervenciji i postupkuDORH-a niti policije, radi se o stegovnom postupku protiv dvojice profesora,koliko sam razumio, na policijskoj akademiji. Prema tome, što znači diplomskirad, diplomski rad je kompiliranje i kompilacija, nije znanstveni rad. To nijedoktorat. Prema tome, takve neukusne primjedbe kakve možemo čitati u režimskimnovinama, takve naslovnice koje objavljuju režimske novine, doista nemajusmisla".

Medije koji suobjavili tekst o glavnom tajniku HDZ-a optužio je da se ponašaju po sustavuprema kojem sto puta ponovljena laž postaje istina. "Međutim, bojim se daće stoput ponovljena laž reći istinu o njima", ustvrdio je.

Na pitanje kakoto da policija danas nije htjela opovrgnuti vijest da je među 26 radova i radMilijana Brkića, Karamarko je odgovorio: "Što će policija demantirati kadpolicija s guštom i gura takve informacije, dezinformacije prema spomenutimrežimskim novinama".

Novinarima jepotvrdio kako je s glavnim tajnikom stranke razgovarao, ali nije htio reći štomu je rekao. "Što je gospodin Brkić meni rekao, to ću ostaviti zasebe", poručio je Karamarko.