Zamjenik predsjednik HDZ-a (i potpredsjednik Hrvatskog sabora) Milijan Brkić i član Predsjedništva HDZ-a (i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane) general Damir Krstičević jednodušno su odbacili podvale srbijanskog ministra Dragana Vulina da je u Hrvatskoj vođen tzv. "građanski rat" u kojem „postoji onoliko istina koliko u ratu ima strana“.

Hrvatska ne da na Oluju!

Kao što je, jasno i glasno, s kninske tvrđave na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti poručio predsjednik Plenković: Hrvatska ne da na Oluju - kao što ni branitelji nisu dali na Hrvatsku!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/hrvatska-ne-da-na-oluju-kao-sto-ni-branitelji-nisu-dali-na-hrvatsku

Prenosimo ključne poruke iz Brkićeve FB objave te Krstičevićeva priopćenja u ime MORH-a:

Brkić: Budućnost se može graditi samo na istini!

Svaki put je potrebno PONAVLJATI ISTINU o pravednom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu jer istina je samo jedna i nema dvije strane. Istina je - što je potvrdio i Haaški sud pravomoćnom presudom - da je Hrvatska bila izložena brutalnoj vojnoj srbo-četničkoj agresiji, ali danas, nažalost, svjedočimo da ni dalje ne jenjava srpska propaganda o tzv. "građanskom ratu".

Vulin, vječni glasnogovornik svog šefa Vučića, inače "glinskog četnika", i danas pokušava provući velikosrpsku tezu o "građanskom ratu" te abolirati provokacije srbijanskih vlasti poput postavljanja spomenika u Beogradu ratnom zločincu iz Bjelovara, oficiru tzv. JNA Milanu Tepiću.

https://branitelji.gov.hr/vijesti/priopcenje-1833/1833

Uništen san o "velikoj Srbiji"

Istodobno, ovaj dvojac iz Srbije proziva hrvatske vlasti zbog Zakona o hrvatskim braniteljima - braniteljima koji su, hvala dragom Bogu, u nama nametnutom ratu pobijedili i tako zauvijek uništili njihov san o "velikoj Srbiji".

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vucic-nema-pravo-komentirati-nase-zakone-srbija-je-nedvojbeno-bila-agresor

Kada se naši susjedi suoče s istinom i prihvate neupitne činjenice o svojim "srušenim snovima", tada ćemo tek moći razgovarati i o boljoj budućnosti. Budućnost hrvatskog naroda i svih naših sugrađana koji Hrvatsku smatraju svojom Domovinom može se graditi samo na čvrstim temeljima istine o prošlosti.

Krstičević: Hrvatska nije vodila nikakav "građanski rat"!

Kao potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane, ali i kao general pobjedničke Hrvatske vojske, želim poručiti svima: Ne postoje dvije istine, već samo jedna! Republika Hrvatska nije vodila nikakav "građanski rat", nego pravedan obrambeni Domovinski rat protiv brutalne velikosrpske agresije.

Obranili smo se u nametnutom ratu!

Hrvatski vojnik borio se unutar granica Republike Hrvatske za mir i slobodu i u tome nametnutom ratu smo se obranili i pobijedili.

Danas smo fokusirani na budućnost, na jačanje sposobnosti Hrvatske vojske i na razvoj Sustava domovinske sigurnosti, a sve kako se više nikada ne bi našli u situaciji u kojoj smo bili početkom devedesetih godina.