(VIDEO) U Gradu Hvaru održan je izborni skup za X. izbornu jedinicu. U Gradskoj loži okupilo se mnoštvo članova i simpatizera naše stranke. Na skupu su se predstavili kandidati za X. izbornu jedinicu.

Nakon predstavljanja kandidata, predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković i prvi na listi HDZ-a za X. izbornu jedinicu general Damir Krstičević obratili su se okupljenima. Njihove govore možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

PLENKOVIĆ: Cilj - konkurentnost, gospodarski rast i nova radna mjesta!

Vjerodostojnom politikom, HDZ će dobiti povjerenje hrvatskih birača. U samo nekoliko tjedana konsolidirali smo naše redove. Nužno je da HDZ-ovi kandidati budu prepoznati kao dosljedni, kvalitetni, ljudi koji vole svoju domovinu, koji će provodeći naš program pobijediti na izborima. Naš je cilj konkurentnost, gospodarski rast, otvaranje novih radnih mjesta…

Briga za otoke

Naša kampanja nije slučajno započela na Hvaru. Započela je u Svirču, odakle je moj otac, zatim se nastavila u Jelsi i Starom Gradu. Sada smo u Hvaru. To je simbolična poruka. Poruka da HDZ vodi računa o otocima, o ljudima koji na njima žive, o njihovoj povezanosti sa kopnom i međusobnoj povezanosti. Potencijali naših otoka su enormni. Dat ćemo dodatan poticaj za razvoj gospodarstva, poljoprivrede, ribarstva…

Pobjednička lista

Imamo kvalitetnu listu, najbolje ljude - mlade, iskusne, one koji već obnašaju važne dužnosti. Ova lista bit će pobjednička. I dat će ključan doprinos ukupnoj pobjedi HDZ-a na izborima. Nakon njih, postat ćemo vodeća stranka koja će sastavljati novu hrvatsku vladu. Vladu koja će do 2020. osigurati gospodarski rast od 5 posto, smanjiti poreze i omogućiti bolji standard naših ljudi.

KRSTIČEVIĆ: Zajedništvom do bolje i sretnije Hrvatske!

Vjerujem da ćemo nakon izborne kampanje izabrati ljude koji će se znati žrtvovati za narod. Čeka nas nova borba - borba za nova radna mjesta, razvoj gospodarstva i budućnost naše djece. U toj nam borbi ponovno treba zajedništvo. Kao devedesetih. Buduća vlada, na čelu s predsjednikom Plenkovićem, naći će način kako branitelje još više uključiti u društvene tijekove. U njima je ogroman potencijal i itekako su potrebni našoj Hrvatskoj. Vjerujem u zajedništvo naših ljudi. Vjerujem da ćemo stvoriti bolju i sretniju Hrvatsku.