Nakon Gudovca, predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković posjetio je Svetog Ivana Zelinu (Zagrebačka županija). Brojni srdačni susreti s građanima i razgovori. Zajedno s predsjednikom Plenkovićem bili su i naši kandidati i kandidatkinje u II. izbornoj jedinici. Predsjednik Plenković se građanima obratio prigodnim govorom. Istaknuo je da je u nedjelju na izborima izrazito važno glasovati za HDZ - stožernu stranku hrvatskog naroda koja okuplja te ima kvalitetan i program i ljude.

Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O PROGRAMU ZA POLJOPRIVREDU

Ova izborna jedinica je izuzetno važna za ukupan uspjeh na izborima. Idemo u pobjedu! Imamo sjajnu listu. Pokazali smo sinergiju i s Brankom Hrgom, jedinim pravim, vjerodostojnim čelnikom HSS-a. U nedjelju će brojni članovi, simpatizeri i glasači HSS-a znati tko stvarno zastupa interese hrvatskih poljoprivrednika i sela, tko se zalaže za ruralni razvoj. Te u čijem se programu zrcale prioriteti - donošenje novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu i novog Zakona o poljoprivrednim gospodarstvima te osnivanje Agrobanke.

O GOPODARSKOM RASTU

Sve kandidatkinje i kandidati su izuzetno aktivni i na tome im posebno zahvaljujem. Naš program je program budućnosti. Promijenili smo ukupni ton, kulturu komunikacije i dinamiku kampanje. Konstruktivni smo i konkretni - za gospodarski rast, nova radna mjesta, zapošljavanje, dostojanstven život umirovljenika, društvenu pravednost i socijalnu uključenost. Stranka smo koja na prvo mjesto stavlja pojedinca - njegov rad i trud. S puno socijalne osjetljivosti za one najranjivije. Stoga gradimo održivi mirovinski, zdravstveni i socijalni sustav.

O POLITIČKOJ STABILNOSTI

HDZ kao najveća, stožerna hrvatska stranka okuplja. Glasajući za nas poručujete da hoćete stabilnu Vladu. Stranke ne postoje radi sebe, nego da se bave javnim politikama i općim dobrom. Institucije ne smiju biti paralizirane prečestim izborima. Glas za HDZ je poruka  stabilnosti i sigurnosti. Sa svojim programom i ljudima HDZ se pokazao vjerodostojnim. U nedjelju pobijedimo na izborima i formirajmo stabilnu Vladu!