(VIDEO) Zadar. U dupkom punoj Športskoj dvorani Jazine održan je središnji skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za IX. izbornu jedinicu. Sjajna, pobjednička atmosfera. Velebni domoljubni skup - ususret pobjedi na izborima. Stranka smo koju je stvorio narod - otuda i ovakvo snažno zajedništvo, snažna potpora HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji. Pred novom smo povijesnom zadaćom - vraćanje dostojanstva jedinoj nam Domovini. Okupili smo stoga najbolje i najstručnije. Kvaliteta našeg programa jamči preporod gospodarstva. Otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanje egzodusa.  

Zajedno…

Na jednom mjestu okupili su se brojni dužnosnici naše stranke - od nacionalne razine pa naniže. Te predstavnici Domoljubne koalicije. Deseci i deseci zastava - kako stranačkih, tako nacionalnih. Poimenice su pak predstavljeni svi kandidati Domoljubne koalicije za ovu izbornu jedinicu. Sa svojim narodom, među svojim narodom i za svoj narod. Sve za Hrvatsku, a jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što!

… za jaku Hrvatsku!

Predsjednik (i prvi kandidat na listi Domoljubne koalicije za IX. izbornu jedinicu) Tomislav Karamarko obratio se prisutnima u govoru - često prekidan zaglušujućim pljeskom. Uistinu snažne ovacije za budućeg premijera. Prisutnima su se obratili kandidati na listi Domoljubne koalicije za IX. izbornu jedinicu - potpredsjednik HDZ-a (i gradonačelnik Zadra) Božidar Kalmeta, direktorica kampanje (i članica nacionalnog Predsjedništva) Josipa Rimac, predsjednik ličko-senjskog HDZ-a ( i saborski zastupnik) Darko Milinović, predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a (i saborski zastupnik) Ante Sanader. Te predstavnici partnera iz Domoljubne koalicije - predsjednik HSS-a (i kandidat na listi Domoljubne koalicije za II. izbornu jedinicu) Branko Hrg i kandidat za IX. izbornu jedinicu Rudolf Dvorski (HSP „Dr. Ante Starčević“).

Donosimo ključne poruke:

KARAMARKO: Ono smo što je naš narod - jer on nas je stvorio!

Hrvatska iznad svega

Zašto Domoljubna koalicija? Kad je Domovina ugrožena - trebamo biti jedinstveni! Postoji nadstranka - zove se Hrvatska. Vođen dr. Franjom Tuđmanom HDZ je ostvario vjekovni san hrvatskog čovjeka - neovisnu Hrvatsku. Prisjetimo se samo koliko je naših ljudi zatvarano i ubijeno - jer su sanjali Hrvatsku. Jer su rekli neku „krivu“ rečenicu i bili nepoćudni. Ponosni smo - jer smo suvremenici stvaranja samostalne države. 

Sram ih bilo!

Živimo da u našoj domovini bude dobro. I kao da je Hrvatska od svoje samostalnosti preboljela neke dječje bolesti. Neki nisu htjeli domovinu kakvu smo sanjali i kakvu su izborili branitelji. Dvaput je SDP dolazio na vlast - i uvijek isto. Skepsa prema Domovinskom ratu, dr. Tuđmanu… Za branitelje su govorili da su „kriminalci“. Za ratne vojne invalide da su „lažni“! Danas im smrdi šator u Savskoj i ne srame se upotrijebiti tu rečenicu. Smrde li im branitelji, Domovinski rat ili pak naša emocija prema neovisnoj Hrvatskoj?! Nama su se rugali zbog zastava na skupovima. Časni hrvatski grb i zastavu - i kad su bili zabranjivani -sanjali smo  i voljeli. Zastava je izraz naše ljubavi prema Domovini. To je razlika između nas i njih. A što reći o rečenici da je Hrvatska „slučajna država“. Sram ih bilo! Što reći o njihovim izjavama da su se za Hrvatsku borili „neškolovani i siromašni“?! To je vrhunac cinizma i podcjenjivanje naroda. 

Narod se ne može prevariti

Mnogo toga je što ne možemo dopustiti - jer imamo ponos. Neće nitko ponižavati naše emocije, ljubav prema braniteljima i dr. Tuđmanu. Kad smo govorili da treba izgraditi Pelješki most, izjavljivali su da je to „spalionica novca“. A sada, prije izbora, sjetili su se Pelješkog mosta. Htjeli su ukinuti županije! A upravo sustav županija sprječava regionalizaciju, podjele na sjever i jug. Sada pred izbore su - za županije. Milanović poručuje da bi „papa Franjo glasovao za njega“. Do kuda može ići njegovo licemjerstvo? Pretvorili su se u demokršćane. Na kraju sam poručio čelniku SDP-a da mi preostaje jedino da se maknem s mjesta predsjednika HDZ-a jer je to jedini način da dobiju mandat. 

Dijelimo sudbinu svoga naroda

Godinama nas sotoniziraju, ali ništa im ne vrijedi jer nitko ne može prevariti narod. HDZ i Domoljubna koalicija pripadaju narodu. Mi smo ono što je narod. Svi smo isti i isto vrijedimo. A vrijedimo - onoliko koliko volimo Hrvatsku! Ova vlada je uništila  gospodarstvo. Je li u pitanju nesposobnost ili namjera? U tri i pol godine iz Hrvatske je iselilo više od 100 000 ljudi. Katolička Crkva u Dublinu osniva misiju - tamo se govori osječkim naglaskom. Do kada tako? Ovo je naša zemlja, najljepši kutak u Europi. A mi moramo biti radna snaga diljem svijeta. Ugasili su 100 000 radnih mjesta. Čak 10 000 obrta je ugašeno. Državu su zadužili za 100 milijardi kuna! A kaže Milanović da u Hrvatskoj „pada nezaposlenost“. Otkrio je patent kako riješiti problem nezaposlenosti, iselit će Hrvate od Kanade do Australije. 

ZA demografsku obnovu

Stručnjaci kažu da će nas do 2050. biti od 700 000 do 800 000 manje. Mi imamo program da nas do 2050. bude pet milijuna. Kad smo spomenuli neke pronatalitetne mjere, kao što je 1 000 eura potpore obiteljima za svako novorođeno dijete, rekli su da je to „trošak“. Da nije „predviđeno u proračunu“. Zar država nema 300 milijuna kuna za djecu? Znamo gdje ćemo uzeti - agencijama, zavodima… I jedna slatka ušteda - ukinut ćemo Ured bivšeg predsjednika!

Služiti narodu - naš zavjet

Ako budemo jedinstveni, pametni i pošteni ovaj narod će opstati. Zajedno s njemačkim IFO institutom smo radili naš gospodarski program. Tome su se smijali, a kad su shvatili da je to istina za 48 sati su „sklepali“ svoj. Ne želim biti premijer koji će vladati vlastitim narodom. Moramo stvoriti državu koja će biti u funkciji građana. Služit ću svome narodu. Nema teže, ali ni slađe obveze. Tada se ispunjava smisao života. Ako ostaviš srce za svoj narod, svi će te poštivati. Postoji nadstranka koja se zove Hrvatska - za nju ćemo sve dati. 

Pobjeđujemo!

HDZ i Domoljubna koalicija vraćaju Hrvatskoj ponos i dignitet. Kad preuzmemo odgovornost za sudbinu Hrvatske - odmah započinjemo borbu za svako radno mjesto, za svako neobrađeno polje, za svakog onoga koji želi otići iz Hrvatske, za kvalitetu života svakog pojedinca… Svoje domoljublje ćemo realizirati tako da ćemo se boriti za svakog čovjeka. U nedjelju ćemo zajedno pobijediti! 

KALMETA: Pobjeda u IX. izbornoj jedinici - temelj pobjede u cijeloj Hrvatskoj!

U nedjelju pobjeđujmo na izborima s velikom razlikom. Pobjeda u IX. izbornoj jedinici - temelj pobjede u cijeloj Hrvatskoj. Dosta je bilo nesposobnosti, neznanja, nebrige, zlonamjernosti i klijentelizma Kukuriku vlade. Zaustavili su sve naše razvojne projekte. Niti jedan novi nisu započeli. Rade neke tihe regionalizacije. Imaju kandidate koji idu u Zagreb i samo odobravaju politiku ove vlade koja je katastrofalna za cijelu Hrvatsku. S druge strane imamo snagu koja okuplja osam stranaka - na čelu s HDZ-om. Imamo program i ljude. U nedjelju na izborima bit će mnogo stranaka, ali samo lista broj 3 i Domoljubna koalicija vam jamče da će biti bolje. Zato vas pozivam da se maksimalno organiziramo - za jaki Zadar, jaku Zadarsku županiju i jaku Hrvatsku. Do pobjede!

RIMAC: Kakvi su to „domoljubi“ u SDP-u kad se na kninskoj tvrđavi skrivaju da ne susretnu branitelje!

Kukuriku vlada kaže da Hrvatska raste? Zar misle da smo zaboravili što su učinili Hrvatskoj u protekle četiri godine? Zar misle da smo zaboravili na sve podjele koje su napravili hrvatskom narodu? Sjetimo se samo podjela na proslavi veličanstvene VRO „Oluja“ - kada su s dvije proslave željeli umanjiti slavlje u Kninu. A Knin je simbol najveće hrvatske pobjede! Kažu da su domoljubi i vole Hrvatsku. Zašto se onda na najvažniji dan u hrvatskoj povijesti skrivaju po kninskoj tvrđavi - da se ne susretnu s hrvatskim braniteljima i ne idu na misu u crkvu... Sutra ćemo u Areni pokazati što je domoljublje i kako se voli Hrvatska! Hrvatski narod je za Domoljubnu koaliciju - koja će 8.11. povesti Hrvatsku na bolji put. 

MILINOVIĆ: Imat ćemo jedan od najboljih izbornih rezultata!

Odmah moramo poslati poruku Milanoviću i Jovanoviću - ovo je Hrvatska u Zadru, a ne ona koju vi prozivate! Ima tu prijatelja iz drugih izbornih jedinica, nemojte se ljutiti - IX. će iznjedriti premijera! Imat ćemo jedan od najboljih izbornih rezultata. Velebit dijeli jadransku i kontinentalnu Hrvatsku, na neki način dijeli Zadar, Šibenik i moj Gospić, moju Liku. Ali ne dijeli on - spaja ovo hrvatstvo koje će se pokazati 8. studenog!

DVORSKI: SDP je „udario“ na temeljne vrijednosti na kojima je nastala moderna Hrvatska!

Odakle im hrabrosti da jedan obrambeni rat nazovu „građanskim“?! Kako se usude nakon toga ijednom branitelju pogledati u oči?! Reći ću im kako se Hrvatska voli - tako da izgrađuješ i da poštuješ tradiciju i vjeru svog naroda. Što su oni izgradili u mandatu? Ništa. Samo su pokušali urušiti naše temeljne vrijednosti.

HRG: Zajedno ćemo pobijediti!

Samo zajedno možemo pobijediti i zato - držimo se skupa i pobijedimo na izborima. Radimo pošteno, mijenjajmo zakone i stavljajući hrvatsku obitelj, proizvodnju hrane i našu djecu na prvo mjesto. Tako ćemo se boriti za ovu našu zemlju!

ZAJEDNO ZA JAKU HRVATSKU!

Osijek

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-osijeka-nasa-vlada-donijet-...

Požega

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/iz-mostara-bih-ce-imati-punu-po...

Krapina

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-krapine-u-zadnjih-mjesec-dana-uga...

Koprivnica

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-koprivnice-premijeru-na-odlasku-p...

Samobor

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-samobora-za-kvalitetu-zivota-grad...

Kostrena

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-kostrene-u-hrvatskoj-je-320-000-b...

Mostar

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/iz-mostara-bih-ce-imati-punu-po...

Split

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-splita-nase-domoljublje-je-...