„Svaki dan ponavljam – dr. Franjo Tuđman i hrvatskibranitelji zaslužni su za osnivanje Hrvatske. Ne govorimo o hrvatskimbraniteljima zato što ih svojatamo nego zato što ih cijenimo“, kazala je danasu Konavlima predsjednica Kosor.

Predsjednica Kosor podjetila je na borbu protiv korupcije iupozorila na nejednak tretman u medijima. „Kad se podnese optužnica protivnekog iz HDZ-a to je odmah u novinama, a kad je riječ o nekom iz SDP-a odmahpriča zamre. Slažem se da mediji obavještavaju građane o optužnicama ali nekato vrijedi jednako za sve“, rekla je predsjednica.

„Želim sljedeće četiri godine služiti svojim građanima i spuno entuzijazma ulazim u ove izbore. Mnogi govore da je HDZ na koljenima, aliizbori su gotovi tek kad građani odluče, a ja vjerujem da ćete vi dati svojepovjerenje ovim čestitim i časnim ljudima“, zaključila je predsjednica uKonavlima.

Govoreći u Dubrovniku predsjednica se posebno osvrnula naprava rodilja podsjetivši kako je koalicijska vlast smanjila prava majki imogućnost porodiljnog dopusta tri godine. Predsjednica Jadranka Kosor naglasilaje kako HDZ neće smanjivati prava rodiljama jednako kao ni hrvatskimbraniteljima, neće biti smanjivanja mirovina niti plaća državnim službenicima.

Na kraju obilaska X. izborne jedinice, predsjednica je izDubrovnika još jednom poručila: „nastavit ćemo graditi Pelješki most iautocestu do Dubrovnika!“.

Na koalicijskoj listi HDZ-a i HGS-a X. izborne jedinice su:Branko Bačić, Damir Krstičević, Željko Kerum, Dujomir Marasović, Frano Matušić,Ante Babić, Petroslav Sapunar, Smiljan Mustapić, Blaženko Boban, ZlatkoŽevrnja, Ivan Škaričić, Damir Mendeš, Dubravka Šuica i Danica Baričević.