Predsjednica Kosor ističe da će HDZ iz tog procesa izaći kaočvrsta stranka koja je prva Hrvatsku povela u borbi protiv korupcije, što je"jedan od temelja rada vlade". Uspješna borba protiv korupcije bilaje jedan od razloga zašto smo završili pregovore, ustvrdila je predsjednicaKosor, dodavši da mnogi žele da se to pretvori u prah i pepeo. To im nećemodozvoliti i od te borbe nećemo odustati, poručila je predsjednica Hrvatskedemokratske zajednice.

Predsjednica Kosor je najavila i da će tražiti ostale istrage, pitati zamnoge druge afere kao što su tajni račun SDP-a u Austriji, slučaj Čačić, riječketržnice, afere Sisačko-moslavačke županije, veliku aferu vezanu za ceste,upitavši se zašto istrage koje moraju biti tajne nisu tajne te zašto i odaklecure informacije. „Jednako kao i u borbi protiv korupcije nećemo prestatitražiti odgovore na ta pitanja, curenja informacija su kaznena djela i za to ćenetko odgovarati“, ističe predsjednica Kosor.

Ivan Jarnjak, potpredsjednik HDZ-a, rekao je da još nijedobio potvrdu da se protiv njega provodi istraga, no da će se svakako odazvatina razgovor s USKOK-om. Kroz taj razgovor otklonit ću sve što mi se stavlja nateret, a time i HDZ-u, te na taj način razriješiti taj problem, dodao je.