(VIDEO) Glavni tajnik HDZ-a (i predsjednik Hrvatskog sabora) Gordan Jandroković - u javljanju uživo iz Središnjice naše stranke za Novu TV - komentirao je prve neslužbene rezultate lokalnih izbora koje je objavio DIP.

Čak 13 županija!

Kako je naglasio, HDZ je blizu pobjede u 13 županija i jednom velikom gradu.

- Apsolutno smo blizu tog cilja. Svatko objektivan konstatirat će da je HDZ uvjerljivi pobjednik ovih lokalnih izbora. Osvojili smo sve slavonske i sve dalmatinske županije! Isto tako Karlovačku, Sisačko-moslavačku i Ličko-senjsku županiju. A s partnerima - i Koprivničko-križevačku županiju.

Građani podupiru našu politiku

Dodao je da u gotovo svim središtima tih županija naši kandidati pobjeđuju - ili u prvom krugu, ili su pak nadomak pobjede.

- HDZ ostvaruje cilj koji je sebi zadao! Dobivamo potporu za politiku koju vodimo. Vlada RH dobiva potporu za politiku stabilnosti, gospodarskog rasta i razvoja. Rezultati pokazuju da je HDZ uvjerljivo najjača politička snaga u Hrvatskoj. Izbori su pokazali da hrvatski građani podupiru našu politiku te da smo odabrali izvanredne kandidate za župane, gradonačelnike i načelnike.

Photo: Ivica Bitunjac