Zagreb. U dupkom punoj dvorani u zgradi INA-e u predstavljena je knjiga savjetnika predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i dugogodišnjeg saborskog zastupnika HDZ-a Vladimira Šeksa - „1991. - moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat 2 - Pad Vukovara “.

Predstavljanju knjige, među ostalima, pribivali su glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić (koji je, ujedno, bio i izaslanik predsjednika Tomislava Karamarka), međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač, saborski zastupnici… Te brojni utemeljitelji naše stranke.

Zahvalnost braniteljima

Predstavljajući svoje autorsko djelo, Šeks je uputio riječi zahvale svim hrvatskim braniteljima koji su sebe darovali za suverenu i demokratsku Hrvatsku.

-  Posebno želim zahvaliti onima kojima je posvećena ova knjiga - braniteljima. Posebno onima sa istoka Hrvatske! Sve državotvorne odluke hrvatskog državnog vodstva bile bi samo puke želje da nije bilo žrtve branitelja - koji su sebe darovali Hrvatskoj. Želio sam ovim sjećanjima ponovno svjedočiti o najburnijoj godini u novijoj hrvatskoj povijesti u kojoj se vodila sudbonosna bitka - ne samo za opstanak Hrvatske kao države, već i za goli opstanak hrvatskog naroda. 

Dr. Tuđman - vizionar

Šeks je, nadalje, naglasio i još jedan razloga pisanja ovog knjižnog djela - suprotstaviti se činjenicama svim onima koji hoće krivotvoriti hrvatsku povijest i ulogu dr. Franje Tuđmana.

- Druga nakana u ovim sjećanjima bilo mi je dati svoj obol u neprekinutom stalnom „ratu“ koji od 1990. godine bukti i do današnjih dana, u kojem revizionisti novije hrvatske povijesti pokušavaju krivotvoriti povijest stvaranja hrvatske države kao samostalne, suverene, demokratske i neovisne. Ti suvremeni krivotvoritelji novije hrvatske povijesti - zadojeni komunističkom ideologijom i doktrinom jugoslavenstva - nastoje u proteklih 25 godina obezvrijediti povijesnu ulogu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana - vizionara i arhitekta hrvatske države. Te povijesnu ulogu i značaj Hrvatske demokratske zajednice koja je - zajedno sa domoljubnim strankama i snagama - predvodila hrvatski narod u borbi i pobjedi protiv srpskog agresora. Ključna poruka ovih sjećanja je podsjetiti na temelj stvaranja hrvatske države, a to je nacionalno zajedništvo. Ova sjećanja predstavljaju prilog za nužno oživotvorenje novog hrvatskog domoljublja - kao zaloga sigurnije i stabilne hrvatske države.

A knjigu su - osim Šeksa - predstavili glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, urednik knjige Zdravko Milinović, akademik Davorin Rudolf, dr. sc. Ivica Miškulin, dr.sc. Davor Marijan i prof. dr. Željko Horvatić.