Za zamjenika predsjednika ZKU HDZ-a„dr. Franjo Tuđman“ jednoglasno je izabran gosp. Stjepan Tuđman. Izabrana su ičetiri dopredsjednika ZKU HDZ-a. Predloženi su kandidati za glavnog tajnika,rizničara i međunarodnog tajnika, koje izglasava Nacionalno vijeće ZKU HDZ-a„dr. Franjo Tuđman“. Imenovani su i predsjednici Odbora za hrvatske braniteljei Odbora za povratnike – iseljenike ZKU HDZ-a. Predsjedništvo ZKU HDZ-a pozivasve utemeljitelje HDZ-a da se aktiviraju i sudjeluju u svim stranačkimdogađanjima na svim nivoima, i poziva da se svi problemi i eventualnenesuglasice rješavaju unutar stranke.

Sjednica je održana u prostorijamaSredišnjice HDZ-a u Zagrebu. Utemeljitelji su i na ovoj sjednici potvrdilisvoju privrženost temeljnim načelima stranke, i u prijateljskom i kolegijalnomozračju održali konstituirajuću sjednicu.

Istoga dana održana je ikonstituirajuća sjednica Nadzornog odbora Zajednice Klub utemeljitelja HDZ-a„dr. Franjo Tuđman“. Za predsjednika je jednoglasno izabran gosp. ZlatkoBanožić.