(VIDEO) Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković danas je - u povodu blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo - posjetio Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke te prisustvovao misnom slavlju koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Štovanje Blažene Djevice Marije duboko je ukorijenjeno u povijest hrvatskog naroda - stoga danas deseci i deseci tisuća hodočasnika pohode marijanska svetišta Lijepe Naše. Među tisućama vjernika koji su se okupili u Mariji Bistrici, uz predsjednika HDZ-a bili su i brojni stranački dužnosnici.

Nakon završetka misnoga slavlja, predsjednik HDZ-a dao je izjavu za brojne okupljene novinare. U nastavku donosimo ključne poruke:

O PROPOVIJEDI KARDINALA BOZANIĆA

Kardinal Bozanić održao je lijepu propovijed povodom blagdana Velike Gospe. Njegova poruka djeci i mladima, poruka o dobrim hrvatskim ljudima, bila je jako dobra. Što se tiče kardinalove poruke o „münchenskom procesu“ mislim da je poslao ispravnu poruku. Moramo izgraditi državu i njene institucije - uključujući pravosudne - koje su same u stanju suočiti se s mračnim dijelovima prošlosti bivšeg sustava.

O POČETKU KAMPANJE

Mi ćemo kampanju započeti sutra. Povodom blagdana Svetog Roka bit ću u Starom Gradu na Hvaru. Znate da su moji korijeni po očevoj strani s Hvara. Ovo je jedna zanimljiva prigoda, budući da Stari Grad na Hvaru slavi 2 400 godina postojanja. Gradonačelniku Maroeviću obećao sam, kad sam doveo moje prijatelje s Hvara u Bruxelles, gdje smo imali skup s našim grčkim prijateljima sa Pharosa, da ćemo sigurno za Svetog Roka biti u Starom Gradu.

O FINANCIRANJU

Znate i sami da je limit financiranja 1,5 milijuna kuna po izbornoj jedinici. Vodit ćemo jednu racionalnu politiku, a kada je riječ o financiranju kampanje bit će zakonito, odgovorno i transparentno. S obzirom da su ljetni mjeseci, prirodno je da se ovoga puta više usmjerimo na medijsku kampanju, nego što je to bilo prošle godine.