„Zlatar diljem Hrvatske spominjem kao primjeronoga što su ovi iz suprotnoga tabora u stanju napraviti i gradu i županiji, štosu u stanju napraviti svojim neodgovornim ponašanjem i kao primjer dvostrukihmjerila za njih i HDZ. I medijskih i pravosudnih i svih drugih. Zlatar je praviprimjer za to. Koliko se puta o bivšem gradonačelniku koji je upropastio ovajgrad moglo čitati, koje su to prve minute Dnevnika počinjale načinom na koji jeupropastio grad? A kad netko iz HDZ-a učini nešto što zahtijeva otvaranjeistrage, onda je to svaki dan u medijima, dodaju se laži i objede“, rekla je predsjednicaKosor.

„Čelnik te stranke čijije gradonačelnik upropastio grad, Radimir Čačić, usuđuje se reći da njima trebadati povjerenje kako bi vadili Hrvatsku iz blata. Oni se usuđuju nazivati ovuVladu, koja je završila pregovore i uspješno se borila s krizom i protiv korupcije,pogrdnim imenima“, kazala je predsjednica Kosor.

Predsjednica seosvrnula na borbu protiv korupcije kazavši kako „proganjaju ministra unutarnjihposlova koji se usudio poduprijeti policiju da radi svoj posao. Kad je TomislavKaramarko dolazio u Vladu i počinjao svoj posao bio je hvaljen, ali kad jepokazao da sa mnom ima temeljno načelo u borbi protiv korupcije i kriminala ida nema nedodirljivih, postao je predmetom mržnje i objeda“.

„Mi smo se borili zazavršetak pregovora, dok su nam ovi iz Kukuriku koalicije to onemogućavali. Onisu glasovali protiv svih temeljnih zakona koji su snažni mehanizmi protivkorupcije i kriminala. Zakon o sprečavanju sukoba interesa – danas ga ruše naUstavnom sudu. U čemu je problem? Mi u HDZ-u možemo pokazati što imamo nabankovnim računima, a što je još važnije, kako smo to stekli. Naravno da je toproblem onima koji imaju nevjerojatnu imovinu, a kažu da žive od plaće od 5000kuna, a pri tom nasukavaju brodove po otocima jer, osim što ne znaju voziti, neznaju ni upravljati brodovima“, podsjetila je predsjednica.

„Pozivam da realnopromislite u nedjelju. Puno je laži izgovoreno u medijima, puno napisano štonije istina i danas još nije dosta. Međutim mi smo stranka čvrstih i snažnihljudi, 220 tisuća čestitih članica i članova. Ova je stranka na čelu Hrvatskebila u najtežim vremenima, uvela demokraciju i višestranačje u Hrvatsku, bilaje na čelu za vrijeme stvaranja, obrane i oslobađanja Hrvatske, u poslovimauvođenja u UN, NATO, a sad smo završili pregovore. Ne smijemo dopustiti da nakormilo hrvatske države dođu oni koji najavljuju da će prvi njihov potez bitipovlačenje tužbe protiv Srbije, poništenje zakona o ništetnosti“, istaknula je predsjednicaJadranka Kosor te dodala:

„Što se poteškoćagrada Zlatara tiče, dok smo mi na čelu Vlade, nećete biti zaboravljeni, zajednoćemo ići u nove projekte. Vjerujem da će mnogima zastati dah kad čuju rezultateiz III. izborne jedinice“.

Predsjednica Kosor skandidatima je posjetila i središte Krapine gdje se družila s građanima tekrenula put Bundeka na središnji skup HDZ - a za I. izbornu jedinicu.