Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i danas je u Saboru pokušao osporiti podatak o 100.000 iseljenih Hrvata tijekom mandata SDP-ove vlade, podatak koji Mladež HDZ-a ima na transparentima na svim svojim aktualnim prosvjedima. Njegova izjava da se iz Hrvatske u zemlje Europske Unije iselilo „samo 35.000 ljudi“ samo je potvrda  da je Vlada kao odgovor na istinu izabrala nastaviti s taktikom falsificiranja podataka. Ta njegova izmišljena brojka, naime, samo je u Njemačkoj premašena - i to kad se zbroje samo 2014. i prvi kvartal 2015. godine! - stoji, među ostalim, u priopćenju Mladeži HDZ-a u povodu izjave potpredsjednika Vlade Branka Grčića o iseljavanju iz Hrvatske.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i danas je u Saboru pokušao osporiti podatak o 100.000 iseljenih Hrvata tijekom mandata SDP-ove vlade, podatak koji Mladež HDZ-a ima na transparentima na svim svojim aktualnim prosvjedima.

Njegova izjava da se iz Hrvatske u zemlje Europske Unije iselilo „samo 35.000 ljudi“ samo je potvrda  da je Vlada kao odgovor na istinu izabrala nastaviti s taktikom falsificiranja podataka.

Ta njegova izmišljena brojka, naime, samo je u Njemačkoj premašena - i to kad se zbroje samo 2014.  i prvi kvartal 2015. godine.

Prema statističkim podacima Njemačkog saveznog ureda za zapošljavanje, koje svatko može lako provjeriti, samo u 2014. radnu je dozvolu u toj državi zatražilo 29.199 hrvatskih građana. Prema istome službenom izvoru, u prvom kvartalu u 2015. radnu je dozvolu zatražilo pak 7.604 naših sugrađana. Ukupno: 36.803.

Pritom valja spomenuti da u brojku od 36.803 hrvatskih građana (koji su zatražili radnu dozvolu) nisu uračunati članovi njihovih obitelji koji su također došli u Njemačku. U brojku nisu uračunate ni visoko obrazovane osobe koje su dobile posao u struci. Primjerice, liječnici. Nisu uračunate ni osobe koje su došle iz Hrvatske i zaposlile se u samostalnoj djelatnosti, npr. kao obrtnici, a takvih je, posebno u građevini, puno. I tako dalje.

Ako se svemu tome pridaju i podaci o iseljavanju u ostale zemlje EU te u, primjerice, Sjedinjene Države i Kanadu, može zaključiti da broj iseljenih hrvatskih građana tijekom mandata SDP-ove vlade čak i premašuje brojku od 100.000 koju Mladež HDZ-a ima na svojim transparentima.