(VIDEO) Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković je na zagrebačkom Jarunu - gdje se družio i razgovarao s brojnim okupljenim građanima - dao izjavu za medije.

Izjavu predsjednika Plenkovića - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo  ključne poruke:

O MILANOVIĆEVIM IZJAVAMA

Čovjek sam okupljanja i dijaloga na puno višoj razini kulture komunikacije nego što je kandidat oporbe - koji će ostati u oporbi nakon izbora. Milanović se pokazao kao loš premijer - i u gospodarskim i u socijalnim pitanjima. Doprinio je ideološkim podjelama u društvu i donio „lex Perković“. Da je samo to napravio, ne zaslužuje više dobiti priliku voditi Vladu. Što se tiče dijaloga s hrvatskim braniteljima, ovdje sam s ministrom Tomom Medvedom. Od prvog dana imam kontakte s braniteljskim udrugama - sa svim našim prijateljima s kojima u partnerskom duhu tražimo rješenja za jedinstveni zakonski okvir koji će regulirati prava hrvatskih branitelja. Brinemo o njima, kao i braniteljima iz Bosne i Hercegovine. Na tome ćemo inzistirati i kao buduća Vlada. Zahvaljujem se kolegi Medvedu i svim braniteljskim udrugama na suradnji - koja je pokazala puno kvalitetnije temelje za rješavanje pitanja, nego što je to bilo za vrijeme bivše Vlade.

O POBJEDNIČKOJ KAMPANJI

Sve što radim naišlo je na plodno tlo u svim strukturama stranke - u svim našim organizacijama. Pridonijeli smo kulturi komunikacije - europskoj razini ove kampanje. Milanović i njegova tzv. Narodna koalicija kompletno su promašili kampanju. To je biračko tijelo prepoznalo, a rezultati izbora će to potvrditi. Prema tome, idem u pobjedu! Ne spuštam se kao Milanović na niske razine - koji koristi pejorativne formulacije o članovima obitelji. Ja o obitelji naših političkih suparnika nikada ništa neću reći, a oni koji to koriste - nije Milanović jedini iz te koalicije - nemaju što reći o programu, pa se koriste onim što misle da će im u tom populizmu donijeti neku korist. Ali neće!

O POSTIZBORNOJ SURADNJI

HDZ je najveća stranka. Bit ćemo relativni pobjednik izbora - imat ćemo najviše saborskih zastupnika. Nakon izbora ćemo dogovarati sa strankama koje su nam i programski i svjetonazorski bliske. Od sedam Mostovih točaka, neke su prihvatljive, o nekima treba imati detaljnija saznanja - riječ je ipak o zakonskim prijedlozima. U pregovore ću ući s našom platformom - to je naš program utemeljen na znanstvenoj podlozi. Kad se dogovorimo o cjelovitom paketu, gledat ćemo kako uvažiti potencijalne sugestije naših partnera. Moj je cilj da Hrvatska uđe u fazu stabilnosti, da birači ne rasipaju glasove. HDZ je vjerodostojan - ima kvalitetne ljude i program. Jamči dugoročnu stabilnost Hrvatske.

SVETA KLARA I STENJEVEC

U naselju Sveta Klara (Zagreb) predsjednik Plenković se družio i razgovarao s brojnim građanima. U Stenjevcu - gdje je danas proslava Male Gospe - predsjednika Plenkovića također su srdačno dočekali brojni okupljeni građani. Uslijedili su brojni razgovori i druženja.