(VIDEO) Nema ni govora o tome da bi Vlada, ja osobno ili bilo tko drugi u Vladi koristio državne institucije za bilo kakve obračune: međustranačke, unustarstranačke, političke ili koje god želite. U Hrvatskoj nadležne institucije, koje su neovisne od politike i izvršne vlasti, dolaze do svojih saznanja, sukladno zakonu poduzimaju mjere i nakon toga eventualno kreću u daljnje postupke - istaknuo je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković nakon konferencije „Ususret 2030. godini i izazovi Europskog stupa socijalnih prava“, upitan služi li za „unutarstranačke obračune“ afera s lažnim SMS-ovima koje su koristili Todorić, Mamić i njihovi odvjetnici.

- Suočeni smo s poplavom insinuacija. To jednostavno ne stoji. To nije način na koji ja radim, nije ni način na koji radi ova Vlada. Niti će to ikad raditi, jer to nije ni dobro i korisno. Postupci se odvijaju potpuno neovisno od politike.

Brkić je Brkić, a Curić je Curić

Na novinarsku tvrdnju da „sve strelice idu u smjeru zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića“, odgovorio je da su njih dvojica razgovarali skoro sat vremena.

- Nemam baš nikakvih komentara na istrage koje traju, kao što ne želim špekulirati ni o onom što bi se moglo kasnije odvijati. Pridržavam se načela da svatko odgovara za vlastite postupke: gospodin Brkić je gospodin Brkić, a gospodin Blaž Curić je gospodin Blaž Curić.