(VIDEO) Predsjednik Tomislav Karamarko zajedno s predsjednicima stranaka Domoljubne koalicije predao je danas u poslijepodnevnim satima Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) pobjedničke liste kandidatkinja i kandidata za Hrvatski sabor. Za svih 11. izbornih jedinica. Ponosno. Zajedno za jaku Hrvatsku. Predsjednike stranaka Domoljubne koalicije pratili su brojni stranački dužnosnici. Te članovi mladeži - uz nacionalne i stranačke zastave.

Kao što znate, danas je na sjednicama Predsjedništva i Nacionalnog vijeća potvrđena predložena lista naših kandidatkinja i kandidata, a predložili su ih ljudi s terena. Najbolje i najkvalitetnije. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ljudi-s-terena-su-predlozili-n...

Nakon predaje kandidacijskih listi za svih 11. izbornih jedinica, predsjednik Karamarko odgovarao je na pitanja brojnih okupljenih novinara.

Izjavu predsjednika HDZ-a možete poslušati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O pobjedi

Uvjerljivo ćemo pobijediti! Ovo je koalicija koja se dokazala - i dokazuje! - već tri i pol godine uvjerljivim pobjedama. Izborne liste HDZ-a i partnera su kvalitetne. Imamo i kvalitetan program. Hrvatska ima lošu vladu - ne vidim razlog zašto Domoljubna koalicija ne bi pobijedila. Domoljubna će koalicija u Hrvatskom saboru imati natpolovičnu većinu - nastojat ćemo da to bude i više. Na terenu smo jaki - kapilarno jako dobro djelujemo.

O nesposobnoj vladi na odlasku

Pitate me za „komentar na situaciju s izbjeglicama“? Dogodilo se ono što sam predvidio - da planovi A, B, C, D ne postoje. Riječ je o jednoj stihiji - ova vlada ne vlada situacijom. Ne kontrolira je, nego situacija vlada ovom vladom! To sve skupa nije dobro. Nisam ponosan kad nas - zahvaljujući ovoj vladi - susjedi optužuju da smo neorganizirana država. Neugodno mi je zbog toga. Ali, vidjet ćemo kako će se situacija dalje razvijati. Ovaj problem se može riješiti u zajedništvu i dobrim odnosima - i sa susjedima, ali s cijelom Europskom unijom. A ne ovako kako ova vlada radi - svađajući se sa svima. Zapravo, svađaju se sa svima koji imaju neki sustav. Dakle - ova vlada jedina nema sustav, nije uspostavila kontrolu, svađa se s onima koji su uspostavili kontrolu i imaju sustav. Nije dobro!

KANDIDATKINJE I KANDIDATI PO IZBORNIMA JEDINICAMA

Popis kandidatkinja i kandidata HDZ-a i Domoljubne koalicije po izbornim jedinicama možete pročitati u nastavku, a ujedno su kandidacijske liste priložene u PDF formatu:

 (FOTO: Martina Cvek)