(VIDEO) Večeras je u Hotelu Solaris u Šibeniku održana 9. sjednica Središnjeg odbora HDZ-a. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je nakon završetka sjednice dao izjavu za medije te odgovarao na pitanja novinara.

Izjavu i odgovore na pitanja možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Potpora radu Vlade

Želio bih zahvaliti predsjedniku šibensko-kninskog HDZ-a Nediljku Dujiću na gostoprimstvu. Današnje teme na sjednici Središnjeg odbora bile su sagledavanje aktualnih političkih zbivanja. Raspravili smo sve što su Vlada i parlamentarna većina poduzeli u nizu političkih, gospodarskih, sektorskih i sigurnosnih tema. Ocijenjeno je da smo ostvarili jako puno rezultata i dobili smo potporu za sve što je učinjeno u proteklom razdoblju.

Brojne teme

Također, glavni tajnik Jandroković predstavio je pripreme za održavanje Izvještajnog sabora HDZ-a koji će se održati 26. svibnja, kolega Ressler koji je predsjedavao radnom skupinom predstavio je radnu verziju novog Statuta HDZ-a. Održali smo raspravu, ima još nekoliko sugestija za eventualne modifikacije teksta. Govorili smo o nizu tema koje se odnose na funkcioniranje stranke. Zadovoljni smo konsolidacijom stranke, osobito s financijske strane. Mogu reći da je ovaj sadržajni sastanak bio koristan, posebice nakon danas održane sjednice Vlade u Splitu.

Sigurnost, rad Sabora i situacija u BiH

Razgovarali smo, među ostalim, o aktivnostima Vlade - o Nacionalnom programu reformi, donošenju bitnih odluka za razvoj zemlje poput potpisivanja ugovora o izgradnji Pelješkog mosta. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izvijestio je o svim postignućima u domeni nacionalne sigurnosti, kolega Reiner govorio je o poboljšanju rada i učinkovitosti Hrvatskog sabora nakon usvajanja novog poslovnika, a kolega Brkić je govorio o aktualnoj situaciji i političkim zbivanjima u BiH.