Sve moguće afere moraju se rasvijetliti do kraja! Naša stranka i naša Vlada nastavit će se baviti najvažnijim temama za Hrvatsku, a to su gospodarski rast, porezna i mirovinska reforma te brojni naslijeđeni problemi hrvatske ekonomske tranzicije, koje i sami vidite. Želimo održati stabilnost, jasno pozicionirati HDZ na desnom centru kao najodgovorniju stranku koja ima snagu rješavati navedene probleme. To je naš prioritet! - komentirao je predsjednik HDZ-a Vlade RH Andrej Plenković nove optužbe na račun zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

Sjednica Predsjedništva HDZ-a

Iz Ženeve, gdje je sudjelovao na summitu o jugoistočnoj Europi u organizaciji Svjetskoga gospodarskog foruma, Plenković je istaknuo da u ovom trenutku ne može komentirati najnovije objave i tvrdnje da je Brkić svojedobno odavao informacije o policijskim istragama:

- Upravo je završio sastanak na vrhu, nisam se stigao detaljnije o tome informirati. Provjerit ću sve čim dođem u Zagreb, u kojem večeras imamo i zajedničku sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Očekujem da ću se s g. Brkić vidjeti i prije te da ćemo razgovarati. Nije na meni, ponavljam, da spekuliram. Nema tu nikakvih osobnih stvari, novinari rade svoj posao: sve što čujem i pročitam provjerim, analiziram i donosim sudove. Nema prečica.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nadlezne-institucije-u-aferi-s-laznim-sms-ovima-djeluju-potpuno-neovisno-od

Otkriti i sankcionirati odgovorne!

Nikako nije dobro da cure informacije iz sigurnosnog sustava. Institucije moraju napraviti sve da se otkriju krivci! Nedopustivo je da se na taj način kompromitira rad državnih institucija koje imaju zadaću raditi po zakonu, neovisno i bez bilo kakvog utjecaja sa strane, a kamoli da se zlorabe informacije koje mogu onemogućiti pojedine istrage - zaključio je predsjednik Plenković.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/pustimo-da-neovisne-institucije-utvrde-cinjenice-i-potom-sankcioniraju-sve-krivce