(VIDEO) Požega. Na skupu na otvorenom (Ulica Svetog Florijana) - pred brojnim okupljenim građanima - predstavljeni su jučer kandidati naše liste za V. izbornu jedinicu. Sjajno, pobjedničko ozračje. Valja istaknuti - svi prvi kandidati na našim izbornim listama bili su na ovom skupu. Pobjedničko zajedništvo! Ujedno je mnoštvu okupljenih članova i simpatizera naše stranke predstavljen izborni program HDZ-a „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“. Posebice Projekt Slavonija! Prioritet nam je razvoj hrvatskog sela i poljoprivrede. Kvaliteta izbornog programa i vjerodostojnost kandidata za pobjedu HDZ-a!

Kvalitetan program - razvoj Slavonije

Projekt Slavonija je utemeljen projekt - na vrlo jasnim prioritetima za naše ljude u Slavoniji. Zato su naši prioriteti - novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, novi Zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, kvalitetniji mehanizam povlačenja sredstava iz EU fondova - i za poljoprivredu, i za ruralni razvoj. Ono najvažnije - samodostatnost poljoprivredne proizvodnje. Vodimo računa (i) o mladim poljoprivrednicima. Moramo im dati poticaje - to su darovanje, zakup, koncesija zemljišta. Ali i povoljne kredite - kako bi stvarali nove vrijednosti i razvijali poduzetništvo! - samo su neke od poruka iz govora predsjednika HDZ-a mr. sc. Andreja Plenkovića.

Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Ovo je za HDZ pobjednička jedinica, jedna od naših „utvrda“. Na rezultatima u ovoj izbornoj jedinici temeljimo sve ono što nas nosi ka ukupnoj pobjedi na izborima. U ovoj smo županiji na vlasti u svih pet gradova. Uvijek što sam osjećao kad sam dolazio ovdje jest želja naših kandidata i članova da učine maksimalan napor za našu Slavoniju.

Niz mjera za razvoj poljoprivrede

Projekt Slavonija je utemeljen projekt - na vrlo jasnim prioritetima za naše ljude u Slavoniji. Koja najviše pati od depopulacije! Poanta ulaska u Europsku uniju nije bila da brojni mladi traže budućnost u Njemačkoj ili pak nekoj drugoj članici. Država, naime, treba stvoriti uvjete za rast i razvoj, pristojne plaće i dostojanstvene mirovine. Za mogućnost mladima da rade i stvaraju obitelj te ostaju ovdje. Zato su naši prioriteti - novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, novi Zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, kvalitetniji mehanizam povlačenja sredstava iz EU fondova - i za poljoprivredu, i za ruralni razvoj. Ono najvažnije - samodostatnost poljoprivredne proizvodnje. Vodimo računa (i) o mladim poljoprivrednicima. Moramo im dati poticaje - to su darovanje, zakup, koncesija zemljišta. Ali i povoljne kredite - kako bi stvarali nove vrijednosti i razvijali poduzetništvo.

Moderno i europski

Mi radimo na tome da HDZ bude središnja snaga razvoja Hrvatske - moderno i europski. Na dostojanstven, racionalan, državnički i odgovoran način. Od vanjske politike do gospodarstva. Nudimo promjenu. Gdje god sam govorio i gdje su ljudi čuli moje poruke - dobio sam potporu. Poruku vjerodostojnosti želimo primijeniti na Hrvatsku. Dubinska promjena - usmjerena na gospodarski i socijalni boljitak - naša je ambicija, cilj i motiv.

Iskoristiti sve potencijale za razvoj

Naš želja je da budemo među prvima u srednjoj i istočnoj Europi po gospodarskim pokazateljima. Imamo sve preduvjete! Spoj Slavonije i Dalmacije, u kontekstu ovakve turističke sezone - koja bilježi daleko najveće prihode u povijesti hrvatskog turizma, treba biti poticaj. Do 2020. želimo pet posto rasta gospodarstva. Zaposlenost koja će doći na 68 postotnih bodova. To je primjenjivo na sve hrvatske županije. Potreban nam je, stoga, uvjerljiv rezultat na izborima.

Vjerodostojno.

Važno je koncentrirati napore, dati povjerenje onima koji su ozbiljni, odgovorni, poštuju druge, u kampanji ne idu ispod razine i ne diraju tuđe obitelji, nego govore o bitnom: radnim mjestima, demografskoj obnovi, jačanju gospodarstva i društvenoj solidarnosti. Pozivam vas da 11. rujna jasno kažete „Ne!““ onome što nije vrijedilo, a kažete „Da!“ onome što je kvalitetno, pouzdano i vjerodostojno donosi boljitak hrvatskim ljudima. Zajedno do pobjede!