(VIDEO) Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković u Koprivnici je - gdje je posjetio Renesansni festival - odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, izjave Zorana Milanovića, našu pobjedničku kampanju usmjerenu na program i konkretna rješenja za probleme građana…

Izjavu - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O MILANOVIĆEVIM IZJAVAMA

Vidim da se Milanović izmotava oko svojih izjava otprije nekoliko dana - bez imalo etičke hrabrosti za isprikom. Daleko je državništvo od onoga što on u ovoj kampanji izgovara. Što se mene tiče, moja politička vjerodostojnost, domoljublje, politički program, politička obećanja i djela koje slijede, o tome govori cijela moja karijera. Vodio sam predsjedničku kampanju HDZ-a kada nisam imao ni 30 godina, a čini mi se da se tek u to vrijeme gospodin Milanović prepoznao kao SDP-ovac. Za razliku od Milanovića, imam puni legitimitet i političku vjerodostojnost. Neka se Milanović zamisli nad svojim izjavama i ponašanjem.

O POBJEDNIČKOJ KAMPANJI

U kampanju idemo pobjednički, vjerodostojno, odgovorno, državnički, te sa željom da imamo stabilne odnose sa svim susjedima i ponašamo se odgovorno te sukladno europskim vrijednostima. A ne da dva dana prije članstva u Europsku uniju donosimo zakone koji ruše povjerenje Hrvatske u Europskoj uniji. Zbog Milanovićevih poteza, Angela Merkel otkazala je 1. srpnja 2013. dolazak u Hrvatsku. Birači to jako dobro vide. Zanima me boljitak hrvatskih građana. Nastavit ćemo konstruktivnu kampanju usmjerenu na program i na sve ono što je bitno za hrvatske građane: gospodarski boljitak, društvena uključenost i socijalna pravda. I s time je ova epizoda, što se tiče Milanovićevih izjava, zaključena.

O NACIONALNOM INTERESU

INA je strateška državna kompanija - HDZ će učiniti sve da zaštiti nacionalne interese, da se poštuje međudioničarski ugovor - koji podrazumijeva modernizaciju rafinerija u Sisku i Rijeci. Učinit ćemo sve da se tijekom arbitražnih postupaka, koji su u tijeku, učini maksimum da bi rezultat u konačnici bio najkvalitetniji mogući za hrvatske interese.

O ZAŠTITI JADRANA & RAZVOJU RIBARSTVA

Vidjet ćemo što će Most za četiri dana iznijeti. Isključivi gospodarski pojas uvijek se može proglasiti prema međunarodnome pravu. Pitanje širenja jurisdikcije na Jadranu i Sredozemlju jedno je od onih kojemu se u ovoj situaciji, kada ste članica Europske unije, konzultirate i s drugim partnerima, osobito s Europskom komisijom. HDZ će učiniti sve što će pridonijeti zaštiti bioloških resursa Jadrana, a pritom će štiti ribarstvo kao važnu gospodarsku granu Hrvatske.

MARKUŠEVEC: PLENKOVIĆ POSJETIO TAMBURA FEST

Nakon Koprivnice, Predsjednik Plenković, zajedno s našim kandidatima na izbornim listama, posjetio je Tambura fest u Markuševcu. Družili su se i razgovarali s brojnim okupljenim građanima.