"Riječ jeo neuspješnoj, lošoj vladi, koja nije učinila ništa korisno, a nesposobnostkompenzira prepotencijom i bahatošću prema sindikatima i kolegama uSaboru", ocijenio je Karamarko.

Ustvrdio je daje Kukuriku koalicija odmah na početku mandata "nastupila u maniripobjednika, s mentalnim sklopom onoga koji dijeli plijen - kome koje poduzeće,kome ministarska i mjesta državnih tajnika, članstva u nadzornim odborima itd.

Ocijenio je dasu kadrovska osvježenja izostala, a da se Plan 21 pokazao kao "obmana iizborna prijevara".

"Od 21točke tog plana, ostvarena je samo točka 22 - temeljito čišćenje kadrova kojine pripadaju njihovim strankama, bez obzira na stručnost", kazao jeKaramarko, ustvrdivši da je Vlada smijenila desetke stručnih ljudi koji supregovarali s EU i "dobro poznaju briselske hodnike", a da je nanjihova mjesta dovela "nesposobnu momčad iz partijskih prostorija".

Ustvrdio je ida su gospodarstvu izostale nužne promjene te da vladajući nemaju konzistentanplan koji bi mogao zaustaviti negativne trendove.

"Pokušavajuproračunske rupe popuniti na nasilan način, poreznom politikom koja je, uzposkupljenje energenata, potpuno destimulirala poduzetnike", rekao jeKaramarko.

Upozorio je ida je poskupljenje energenata snizilo standard naših, koji, kaže, ugrožava iukidanje nulte stope PDV-a, zbog kojega će poskupjeti kruh, mlijeko i meso idruge za život neophodne potrepštine.

"Istodobno,Vlada smanjuje stope poreza na dijamante, krzno i drugu luksuznu robu. Ne znamkome to ide u prilog. Možda onima koji se sada skijaju na elitnim skijalištimau Austriji, građanima sigurno ne", rekao je Karamarko.

Vladu jeprozvao i da krivicu za neuspjeh svaljuje na sindikate i poslodavce.

"Možemoočekivati da će uskoro za sve okriviti narod, jer, uz ovakvu vladu, trebapromijeniti narod", dodao je.