Predsjednica Jadranka Kosor i izaslanstvo Hrvatskedemokratske zajednice jutros je na Mirogoju posjetilo grob prvog hrvatskogpredsjednika i prvog predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

U Novinarskom domu održana je sjednica Savjeta predsjedniceHDZ-a kojoj su prisustvovali i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskograta.

Predsjednica Kosor zahvalila je svima koji su se odazvalinjenom pozivu i kazala kako je Hrvatska demokratska zajednica u najtežimtrenucima pokazala ljubav i odanost prema domovini. „Hrvatska postaje 28.članica Europske unije. HDZ će promicati hrvatske nacionalne interese injegovati naše kršćanske korijene koji su dio našeg hrvatskog identiteta“,naglasila je predsjednica dodavši kako je pred Hrvatskom još mnogo posla izadataka rušenja predrasuda koje vladaju o Hrvatima.

Predsjednica se osvrnula na težak put pregovora za ulazak uUniju rekavši kako se naporno radilo na uspostavljanju pravne države, a Državnoodvjetništvo i USKOK danas su nezavisni samo od HDZ-a.

Otvaravši raspravu na temu zaštite hrvatskih nacionalnihinteresa u EU predsjednica je pozvala Savjet na aktivan rad poručivši: „Nekavide da nas ima“!

U Obrtničkom domu predsjednica Kosor sastala se spredstavnicima obrtnika i tom prigodom istaknula kako je jedan od stupa VladeHDZ-a bila borba s ekonomskom krizom. Podsjetivši na ulaganja u turizam,obrtništvo i druge gospodarske grane predsjednica je zaključila kako je iza nasdobra godina u kojoj je zabilježen rast obrta, BDP-a, izvoza i potrošnje.

„Borba protiv korupcije otvorila je vrata povećanjuinvesticija i tako ćemo nastaviti. U središtu programa HDZ-a u predstojećemrazdoblju jest gospodarstvo“, zaključila je predsjednica Jadranka Kosor.