Donijet ćemo programubrzane geodetske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina i zemljišnihknjiga te nastaviti poticati kupnju stanova sukladno Zakonu o subvencioniranjui državnom jamstvu stambenih kredita, najavila je predsjednica Kosor dodajućida će se nastaviti i izgradnja stanova u modificiranom programu POS-a. Posebnubrigu posvetit ćemo očuvanju prirodne baštine u Nacionalnim parkovima iParkovima prirode, kazala je predsjednica Kosor.

Govoreći o politici regionalnog razvojanajavila je da će se nastaviti  suvođenjem novog sustava upravljanja i vođenja moderne politike regionalnograzvoja sukladno Zakonu i Strategiji te da će se korištenjem EU fondovaznačajno povećati mogućnosti ulaganja u razvoj svih hrvatskih krajeva. 

Nastavit ćemo projekte izgradnje regionalnih,gradskih i općinskih vodoopskrbnih sustava, a posebnu brigu vodit ćemo  o poboljšanju kvalitete života ururalnim prostorima, kazala je predsjednica HDZ-a. Govoreći o turizmu najavilaje dovršetak procesa restrukturiranja i privatizacije preostalog turističkogportfelja te da će se uz realizaciju projekata u okviru programa Brijuni Rivijera, ostvariti  još deset  projekata  uvrijednosti preko 5 milijardi eura. „Donijet ćemo strategiju razvoja hrvatskogturizma za  desetogodišnjerazdoblje te potaknuti i razvoj medicinskog turizma“, najavila je predsjednica.

„U okviru zajedničke poljoprivredne politikeEU nastavit ćemo razvijati suvremenu poljoprivredu i proizvodnju hrane – zanaredni period smo osigurali značajno povećanje poticaja što će povećatikonkurentnost naše poljoprivrede, a samim time i značajno povećati proizvodnjuhrane što je ujedno i garancija stabilnosti cijena prehrambenih proizvoda zanaše građane“, kazala je predsjednica HDZ-a najavljujući nastavak procesaokrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta, reformi u ribarskom sektoru uz posebninaglasak na socijalni i ekonomski položaj ribara te nastavak provedbe mjeraunaprjeđenja šumarstva i  poticanjarazvoja drvne industrije. „Nema privatizacije privatizacije prirodnihbogatstava“, poručila ja predsjednica Kosor.

Govorećio kulturi i kulturnoj baštini najavila je povezivanje kulture s gospodarstvom iturizmom te da ćemo i kao članica EU jačati i čuvati kulturni identitetHrvatske.  Izradit ćemo programe zapovlačenje sredstava iz EU fondova za očuvanje kulturne i prirodne baštine,najavila je dodajući da će se uložiti   više od 350milijuna kuna u nacionalne muzejske, kazališne, arhivske i knjižnične objekte.