U zagrebačkom hotelu Esplanade sinoć je - pod pokroviteljstvom Večernjeg lista - promovirana knjiga predsjednika Savjetodavnoga vijeća HDZ-a Vladimira Šeksa pod nazivom “Državni udar - kako su Manolić i Mesić rušili Tuđmana i hrvatska politika prema BIH”. Knjiga sadrži četrdesetak Tuđmanovih, dosad neobjavljenih zapisa sa sjednica, sastanaka i razgovora u predsjedničkom uredu koji su snimljeni na audiovrpce.

Otkrivanje istine

Za prvi svezak, ispisan na 500 stranica, autor Vladimir Šeks kaže da je temeljen na transkriptima koji su već za pretipkavanja sa snimaka odmah dobivali oznaku tajnima, raskrinkava mrzitelje prvog hrvatskog predsjednika i opovrgava optužbe da je Tuđman s Miloševićem dogovarao podjelu Bosne i Hercegovine.

Obračun s krivotvoriteljima

Šeks je istaknuo da je ta knjiga njegov obračun s krivotvoriteljima hrvatske povijesti koje naziva i kovačima lažnog novca. Jasan je u svome ispisanom sadržaju - Mesić i Manolić htjeli su unutar HDZ-a izazvati puč, optužujući i plasiraju informacije da je Tuđman dijelio Bosnu, tvrdeći između ostalog da je u Hrvatskoj u tijeku građanski a ne agresorski rat- sve kako bi spomenuti dvojac između ostalog preuzeo vodstvo u HDZ-u. Ovom je knjigom, naglašava Šeks, razbijen mit da je Tuđman odgovoran za nesreću naroda u Bosni i Hercegovini

Knjigu su - osim Šeksa - predstavili glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, urednik knjige Žarko Ivković, dr. sc. Ivica Miškulin i dr. sc. Dinko Čutura, a moderatorica je bila Iva Puljić-Šego.

Više o predstavljanju knjige možete pročitati ovdje:

https://www.vecernji.hr/vijesti/ovom-knjigom-razbijen-je-mit-da-je-tu-man-odgovoran-za-nesrecu-naroda-u-bih-1179830