Potvrdio je da se radi o tzv. vladi u sjeni."Apsolutno, to možemo i tako nazvati i vidjet ćemo koji sve modeli će bitiprimijenjeni. Budite uvjereni da ćemo dobro analizirati svaki korak koji radiaktualna vlast, da će biti organizirani ljudi koji će bdjeti nad svim time ikoji će pravodobno reagirati, koji će biti stručni i jako dobro pripremljeni isuportirani", naglasio je.

Kazao je da je u danas konstituirano novo PredsjedništvoHDZ-a  kooptiran iAnte Sanader .

"Znate i sami značaj Splita i Splitsko-dalmatinskežupanije, pogotovo nama u stranačkom smislu", rekao je Karamarko inaglasio da je Sanader stari, iskusni HDZ-ovac, "samozatajan čovjek kojije i izborni pobjednik u stranci". "Dakle, stvar je logična", dodaoje.

Potvrdio je da će biti još kooptiranja u Predsjedništvokazavši da će se ona dogoditi "tijekom vremena, kada stranka vidi što jojje potrebno. "Ništa ne radimo preko koljena", rekao je.

Karamarko je potvrdio da će sutra biti sjednica Središnjegodbora na kojoj će za glavnog tajnika HDZ-a predložiti Milijana Brkića te dodaoda je Predsjedništvo danas pripremilo i "neke odluke za Klub zastupnikaHDZ-a u Hrvatskom saboru".

Novinare je zanimao i kako komentira zahtjev Europskekomisije da ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić "pričeka simenovanjem glavnog ravnatelja policije", a o čemu pišu hrvatski mediji.

Kazao je kako je u više navrata naglašavao da je velikaOstojićeva pogreška "što je išao dirati zakon koji je prošla vladauskladila s EU", a što je bio uvjet za zatvaranje Poglavlja 23.

"To je vrlo velika doza neozbiljnosti i neodgovornosti.Ne postoji kukuriku politika prema EU ili HDZ politika prema EU - postojihrvatska politika prema EU i to je nešto oko čega bi trebao postojatikonsenzus", naglasio je čelnik HDZ-a i poručio kako se oko nekih stvari"ne može razgovarati".

"Ako je taj zakon privaćen kao uvjet za Poglavlje 23,onda ga nitko više nema što mijenjati. Mogao je možda mijenjati neke uredbe.Prema tome sam se doveo u situaciju, neću to označavati terminom nesposobnosti,ali šlamperaj sigurno, i ne znam kako će se iz toga izvući", poručio jeministru Ostojiću.