(VIDEO) Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković u Zagrebu je - na tržnici u gradskoj četvrti Utrina, gdje se družio s brojnim građanima - odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, našu pobjedničku kampanju, formiranje stabilne Vlade nakon izbora, osnaživanje socijalnog partnerstva…

Izjavu predsjednika Plenkovića - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo  ključne poruke:

O NOVOM ZAGREBU

Novi Zagreb zahtijeva snažniju infrastrukturu - sve one potrebe bitne da bi građani koji ovdje žive imali dodatne sadržaje. Moje kolegice i kolege - prevođeni dr. sc. Goranom Marićem - vode izvrsnu kampanju. Očekujemo pobjedu u ovoj izbornoj jedinici - koja će biti doprinos ukupnoj pobjedi HDZ-a.

O ANKETAMA

Ankete pokazuju bitan trend, a to je da smo u dva mjeseca konsolidirali HDZ. Mijenjajući kulturu komunikacije i dijaloga u ovoj kampanji - tako mijenjajući ton cjelokupnoj kampanji - digli smo je na europsku razinu. Vidjeli ste prije nekoliko dana na skupu u Osijeku mog prijatelja Manfreda Webera, na skupu u Rijeci bivšeg povjerenika Europske komisije Antonija Tajanija i jučer u Splitu Elmara Broka, najdugovječnijeg zastupnika u Europskom parlamentu. S posebnim zadovoljstvom mogu reći da će danas u Zagrebu biti predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul i moja prijateljica Doris Pack. Europski duh HDZ-a čvrsto je ukorijenjen u Europskoj pučkoj stranci. HDZ je okrenut budućnosti.

O POBJEDI NA IZBORIMA

HDZ će pobijediti na izborima. Ušli smo na ove izbore samostalno - dobit ćemo najveći broj mandata. Formirat ćemo stabilnu Vladu. Neprestance sam među ljudima, ljudi jako dobro reagiraju na HDZ.

O SOCIJALNOM PARTNERSTVU

HDZ će voditi računa o socijalnom partnerstvu - o učinkovitom i redovitom radu Gospodarsko-socijalnog vijeća. U zakonodavni proces uključit ćemo sve mogućnosti da bitni akteri društva - osobito sindikati - daju svoj doprinos. Oni u praksi najbolje znaju što je bitno hrvatskom radniku. Kao stranka koja vodi računa o društvenoj solidarnosti i uključenosti, cijeni rad i pojedinca, uvijek ćemo naći prostora za dijalog i pronalaženje najboljih rješenja.

U ZAPRUĐU S GRAĐANIMA

Osim u zagrebačkoj četvrti Utrina, predsjednik Plenković se - zajedno s našim kandidatima u VI. izbornoj jedinici - družio i razgovarao s brojnim građanima u gradskoj četvrti Zapruđe.