Uoči današnje sjednice Užeg kabineta Vlade RH, naši su ministri u izjavama za brojne okupljene novinare komentirali aktualne teme. Između ostalog, i onu o izgradnji nacionalnog stadiona.

Donosimo u nastavku izjave potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede (te potpredsjednika HDZ-a) Tomislava Tolušića, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta (i potpredsjednika HDZ-a) Darka Horvata te ministra državne imovine i člana Predsjedništva HDZ-a dr. sc. Gorana Marića.

TOLUŠIĆ: Primjer Vatrenih - zajedno možemo ići u pravom smjeru!

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede (te potpredsjednik HDZ-a) Tomislav Tolušić kazao je da bi uspjeh Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu trebao potaknuti optimizam i zajedništvo u Hrvatskoj - koja se na tom primjeru može ujediniti i krenuti u pravom smjeru.

- Treba nam optimizma, treba nam zajedništva. Ovo što su nam donijeli Vatreni pokazuje da se Hrvatska može ujediniti i da zajedno možemo ići u pravom smjeru.

500 milijuna kuna za izgradnju vrtića

Kada je riječ o izgradnji nacionalnog stadiona, Tolušić je naglasio kako se ne može reći „da se ne ulaže u infrastrukturu“, ali ona može biti bolja. Izdvojio je primjer vrtića, obrazlažući da je upravo u tijeku natječaj gdje Ministarstvo poljoprivrede financira s 500 milijuna kuna izgradnju vrtića.

- Osim toga, potpisani su ugovori za 54 vrtića vrijedni oko 300 milijuna kuna, što znači da je samo za vrtiće u ovoj godini, uz sredstava koja izdvaja Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, predviđeno milijardu kuna. Time bi ove godine Hrvatska riješila gotovo sve potrebe za vrtićima za svu djecu i sve općine i gradove.

http://hr.n1info.com/a317925/Vijesti/Uspjeh-Vatrenih-trebao-bi-potaknuti-optimizam.html

HORVAT: Velik interes za ulaganje u Hrvatsku!

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta (i potpredsjednik HDZ-a) Darko Horvat naglasio je da je interes za ulaganja u Hrvatsku velik.

- Pomnim se odabirom investitora u sljedećih nekoliko godina može otvoriti 10.000 do 15.000 radnih mjesta.

Radna mjesta koja stvaraju dodanu vrijednost

No, dodao je, ne smije se dozvoliti da u Hrvatsku uđu „sve i svakakve“ investicije, već ih treba znati pomno odabrati te otvoriti radna mjesta koja će se popuniti onima koji danas napuštaju Hrvatsku.

- To su ona radna mjesta koja stvaraju dodanu vrijednost i koja u neto plaći iznose između 7.000 i 15.000 kuna.

Uspjeh Vatrenih

Na pitanje novinara kako Hrvatska može profitirati od uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji, Horvat je odgovorio:

- Siguran sam da od sada pa nadalje neće biti ni jedne zemlje i njenog stanovnika koji će se pitati: 'Gdje se nalazi Hrvatska?'.

http://hr.n1info.com/a317885/Vijesti/Ne-smijemo-dozvoliti-da-nam-udju-sve-i-svakakve-investicije.html

MARIĆ: Nacionalni stadion može biti završen za tri godine!

Ministar državne imovine i član Predsjedništva HDZ-a dr. sc. Goran Marić ocijenio je da je nacionalni stadion potreban.

- Moramo napraviti nacionalni stadion, to je potreba. Ako se ozbiljno pristupi, stadion može biti gotov u roku tri godine.

Treba uključiti i pitanje škola za razvoj nogometa - dodao je.

- Mi smo zatekli državu u najvećem kaosu te sada sređujemo stvari. Svaka odluka ove Vlade je provediva i učinkovita.

http://vijesti.hrt.hr/452872/goran-maric-nacionalni-stadion-moze-biti-zavrsen-za-tri-godine

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ministar-drzavne-imovine-goran-maric-nacionalni-stadion-mora-se-izgraditi-sto-prije---524255.html