U Zagrebu je u ponedjeljak, 15. lipnja, u svojoj 80. godini života preminuo prof. dr. sc. Petar Selem - redatelj, povjesničar, teatrolog, književnik i zastupnik u dva saziva Hrvatskog sabora. Rođen je u Splitu, 23. svibnja 1936. 

Studirao je na Filozofskom fakultetu i Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu, a na Faculté des Lettres u Strasbourgu 1960. godine stekao je diplomu visokih studija egiptologije te umjetnosti i civilizacije staroga Bliskog istoka. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1962. diplomirao je arheologiju, povijest i povijest umjetnosti, a na istom je fakultetu 1970. godine stekao doktorat iz povijesnih znanosti.

Za svoj rad nagrađen je brojnim nagradama i priznanjima. Odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića i visokim odličjima Republike Francuske - Medaljom Grada Pariza i Redom Časnika umjetnosti i književnosti. Bio je član Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva dramskih umjetnika te član radnik Matice hrvatske.

U velikoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu u petak, 19. lipnja, s početkom u 11:00 sati održat će se komemorativni skup. Pogreb će biti danas, 18. lipnja, 14:45 na splitskom groblju Lovrinac.