(VIDEO) Danas je u Okučanima obilježena 22. obljetnica Vojno-redarstvene operacije Bljesak, a na njoj je - uz  predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića - sudjelovao i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane general Damir Krstičević. Tom je prilikom odgovarao na pitanja okupljenih novinara.

Donosimo ključne poruke:

O ZAJEDNIŠTVU NA DANAŠNJI DAN

Sve političke opcije danas, 1. svibnja, moraju biti složne. Moramo se sjetiti što je bilo prije 22 godine. Ovaj dan zaslužuje poštovanje. Danas se u Okučanima sjećamo svih naših prijatelja, suboraca koji su poginuli. Drago mi je da smo danas zajedno i da smo pokazali dostojanstvo te da smo se prisjetili snage, odlučnosti hrvatskog vojnika, hrvatskog policajca, hrvatskih branitelja - zaslugom tih ljudi danas živimo u miru i slobodi. Na to sam ponosan, kao i svi hrvatski branitelji. Mislim da je i g. Petrov kao predsjednik Sabora trebao danas biti ovdje.

O ODGOVORNOSTI I STABILNOSTI

O ovom trenutku moramo pokazati odgovornost. Sada nam treba politička stabilnost. Imamo puno gospodarskih izazova, rješavanje pitanja na granici, složenu sigurnosnu situaciju... U svemu nam tome treba odgovornost i zajedništvo. Danas smo fokusirani na vrijednosti Domovinskog rata. Predsjednik Plenković se u ovoj situaciji ponaša odgovorno te pokazuje da se i u ovoje situaciji može nositi sa svim izazovima. Sve su opcije otvorene. Učinit ćemo ono što je za Hrvatsku i naše građane najbolje.