Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice mr. sc. Andrej Plenković -  čestitajući svim hrvatskim građanima Međunarodni praznik rada - istaknuo je da su pozitivni makroekonomski pokazatelji ohrabrujući za naše gospodarstvo, ali i potvrda dobrog smjera pokrenutih reformi. Čestitku prenosimo u cijelosti:

Vlada Republike Hrvatske radi na jačanju gospodarskog rasta i društvene solidarnosti te stvaranju pretpostavki za otvaranje novih radnih mjesta.

Gradimo Hrvatsku kao uređenu europsku zemlju jednakih mogućnosti za sve naše ljude. Pozitivni makroekonomski pokazatelji ohrabrujući su za hrvatsko gospodarstvo, ali i potvrda dobrog smjera pokrenutih reformi. Našu otvorenost socijalnom dijalogu pokazujemo kroz suradnju sa sindikatima i poslodavcima, a na  tome ćemo nastaviti raditi i dalje.

Vlada čini sve kako bi povećala zapošljivost, poboljšala uvjete života te zaustavila proces iseljavanja mladih. Stoga smo i poduzeli mjere, poput porezne reforme, povećanja minimalne plaće, povećanja rodiljnih i roditeljskih naknada, poticaja za zapošljavanje mladih, uklanjanja administrativnih prepreka, povećanja plaća za javne službenike, subvencioniranje stambenih kredita i niza drugih.

U ime Vlade RH i u svoje osobno ime čestitam svima Međunarodni praznik rada!