Najnovije istraživanje o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno u prva tri dana prosinca, pokazuje da je HDZ prvi izbor hrvatskih birača s 31,3 posto potpore. SDP je na drugom mjestu s izborom od 25,2 posto potpore. Slijedi Most nezavisnih lista s 8,7 posto. Četvrti je Živi zid s 4,5 posto, a nakon njega slijede HNS, HSS, HSP AS, stranka Bandić Milan 365, Pametno te IDS.

Plenković najpopularniji

Na ljestvici pozitivnog doživljaja hrvatskih političara, predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković nalazi se na vrhu, s izborom od 23,6 posto. Na drugom je mjestu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s 12,8 posto. Treće mjesto drži „Nitko“ s izborom od 12,6 posto. Pritom valja napomenuti da se, prema izboru ispitanih građana, predsjednik Plenković uopće ne nalazi na popisu negativnih političara.

Podrška radu Vlade

Rad Vlade RH podržava 63,4 posto birača. Za usporedbu, u prvom mjesečnom mjerenju Vlada premijera Oreškovića bilježila je potporu od 52 posto.

Najvažnije teme

U izboru za najvažniju temu mjeseca, jedna se tema posebno izdvojila: najvažnija tema za 35,2 posto građana je problem s mesom i mesnim prerađevinama u trgovačkim lancima. Slijede porezne promjene s izborom od 12,6 posto te iseljavanje iz Hrvatske, što je najznačajnija tema za 8,6 posto građana.

http://hr.n1info.com/a165944/Vijesti/CRO-Demoskop-Popularnost-Mosta-u-slobodnom-padu-mrtva-trka-Pernara-i-Hasanbegovica.html