Psihijatrijsku bolnicu Lopača pokraj Rijeke, u kojoj je jučer oko 16 sati izbio požar, iste su večeri obišli predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković te ministar zdravstva Milan Kujundžić.

- Nažalost, dogodila se tragedija, smrtno je stradao jedan pacijent, a ozlijeđeno je više osoba. No zahvaljujući herojskim naporima i velikoj požrtvovnosti djelatnika bolnice i vatrogasaca iz Rijeke, Čavla, Jelenja i Bakra spašeni su svi ostali pacijenti, od kojih su mnogi nepokretni, a požar je ugašen - rekao je sinoć na mjestu nesreće Plenković čestitavši i zahvalivši vatrogascima i bolničkom osoblju na brzoj intervenciji.

Odmah obavijestio premijera

Ministar Kujundžić istaknuo je da je od prvoga trenutka preko Zavoda za hitnu medicinu imao sve informacije o nesreći, o čemu je odmah obavijestio premijera te kontaktirao bolnice u Rijeci i Karlovačkoj županiji kako bi prihvatile evakuirane pacijente.

Na pitanje o tome kako su reagirali djelatnici hitne pomoći i bolničkog osoblja, Kujundžić je odgovorio da su se svi ljudi u bolnici u Lopači odlično snašli, kao i u riječkom KBC-u, te da je Hitna pomoć reagirala kako treba.

PRIČEKAJMO REZULTATE OBDUKCIJE

Na pitanje ima li ministar Kujundžić i dalje njegovu političku potporu, Plenković je rekao da su sada došli prije svega iskazati zahvalnost osoblju bolnice u Lopači i vatrogascima:

- Što se tiče cijele rasprave o hitnoj medicini i tragičnom slučaju u Zaprešiću, ministar i ja smo jučer temeljito razgovarali i o nalazu inspekcijske službe. Čeka se još cjelovito izvješće obdukcijskoga nalaza Zavoda za sudsku medicinu i tada ćemo tek, na temelju potpunih argumenata, moći u cijelosti i meritorno komentirati tu tragediju.

Photo: Roni Brmalj (Novi list) & Pixsell