Nakon manifestacije „Naše domaće, sada i ubuduće“, koju priređuje Ministarstvo poljoprivrede s namjerom promocije hrvatskih poljoprivrednih proizvoda, predsjednik Plenković dao je izjavu za brojne okupljene novinare uoči finalne utakmice Hrvatske i Francuske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

U ponedjeljak svi na doček Vatrenih!

Pozvao je sve navijače i što veći broj ljudi da u ponedjeljak dočekaju i pozdrave Vatrene na Trgu bana Jelačića. Poručio je da sutra treba pobijediti - iako je uspjeh već sada takav da možemo slaviti.

- Očekujući još jedan veličanstven uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije pozivam sve navijače, što veći broj ljudi, da pozdravimo našu reprezentaciju koja je svima ulila veliki ponos posljednjih mjesec dana - ali i u nizu godina, sa svojim sjajnim rezultatima.

Doček je za sportaše, to je njihov uspjeh i njihov dan!

Podsjetimo, premijer Plenković u petak je pozvao poslodavce da budu fleksibilniji prema svojim radnicima na dan dočeka nogometnih reprezentativaca.

- Ovo je jedanput u životu, budimo sada malo veseli, svi koji mogu neka puste svoje zaposlenike na doček reprezentacije. To će biti uspomena za sve nas dok smo živi.

Na pitanje novinara gdje će pratiti doček hrvatskih reprezentativaca, Plenković je odgovorio da je to doček za sportaše i izbornika i da je politika tu sporedna.

Hrvatska reprezentacija zaslužuje kvalitetan stadion!

Ponovio je kako hrvatski nogomet zaslužuje kvalitetan nacionalni stadion.

- Ne radi se o megalomanskom projektu nego o ideji da hrvatska reprezentacija, ako dođe na vrh, zaslužuje kvalitetan stadion, na modernim standardima, uz analize i razumne cijene. Time pomažemo dodatnoj kvaliteti hrvatskog nogometa i mlađim naraštajima reprezentacije.

Dodao je kako postoji način kako da se u partnerstvu lokalnih jedinica, države i nogometnog saveza zaokruže te financijske konstrukcije.

Vlada će i novčano nagraditi Vatrene!

Najavio je i da će Vlada novčano nagraditi nogometaše.

- Lani smo nakon briljantnog uspjeha hrvatskih vaterpolista u Budimpešti povećali nagrade, a Vlada će drage volje dati nagrade nogometašima, izborniku i cijelom stožeru.

TOLUŠIĆ: Uspjeh hrvatskih reprezentativaca daje nam prepoznatljivost!

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kazao je kako u nedjelju ujutro čarterom leti na finalnu nogometnu utakmicu Hrvatska- Francuska u Moskvu – nakon što je već bio u Kalinjingradu na prvoj utakmici.

- Idem s ekipom iz Virovitice i bit ću tamo s navijačima, mislim da će biti odlično, bit će još nekoliko članova vlade u Rusiji. Očekujem pobjedu, slavlje i najljepši ponedjeljak u hrvatskoj povijesti.

Tolušić je rekao i kako se nada da će Hrvatska, kao u nogometu, uskoro biti uz bok najboljima i u poljoprivredi.

Izvor: HINA