Vodstva stranaka koalicije desnog centra (Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska seljačka stranka, Hrvatska stranka prava „Dr. Ante Starčević“, Hrvatska socijalno-liberalna stranka, Blok umirovljenici zajedno, Hrvatska demokršćanska stranka i Zagorska demokratska stranka) sastala su se u petak u Središnjici HDZ-a u Zagrebu. Priopćenje prenosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

Po pobjedu na predsjedničkim izborima!

Čelnici stranaka koalicije predvođene HDZ-om na sastanku su pozdravili nedavno sklapanje koalicije s Hrvatsko socijalno-liberalnom strankom. Sudionici sastanka podsjetili su da koalicija od početka ima tri glavna cilja: pobjedu na europskim izborima - koja je ostvarena - te pobjedu i na onima predsjedničkim i parlamentarnim.

Razgovaralo se o ostvarenju idućeg cilja - pobjedi na predsjedničkim izborima - te je iskazana potpora kandidatkinji HDZ-a gospođi Kolindi Grabar Kitarović. Dogovoreni su modeli koordinacije i zajedničkog djelovanja u predsjedničkoj kampanji na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Stručnjaci iz svih stranaka

Što se tiče izbornog programa koji će koalicija realizirati nakon što pobijedi na parlamentarnima izbora i preuzme odgovornost za vođenje države, dogovoreno je da će se svim HDZ-ovim specijaliziranim odborima i radnim skupinama priključiti stručnjaci iz ostalih stranaka pobjedničke koalicije - s posebnim naglaskom na cjelovitom programu gospodarskog oporavka i zapošljavanja. 

Ugovor s njemačkim IFO institutom

Stoga su koalicijski partneri izrazili zadovoljstvo zbog nedavnog potpisivanja ugovora o suradnji između HDZ-ove zaklade i njemačkog instituta IFO, jednog od najcjenjenijih ekonomskih instituta na svijetu, na međunarodnom projektu pod nazivom „Kratkoročni i dugoročni uvjeti za jačanje održivog razvoja i zapošljavanja u Hrvatskoj“ koji će biti ugrađen u već spomenuti program gospodarskog oporavka i izlaska iz krize - za koju vlada Zorana Milanovića ni nakon tri godine mandata nema rješenje.