Udio javnog duga u BDP-u pao je na kraju 2017. na 77,5 posto, na najnižu razinu od 2012. godine i njegove nekontrolirane eksplozije „zaslugom“ diletantske SDP-ove Vlade, a lani je višak opće države iznosio 3,15 milijardi kuna (0,9 posto BDP-a), što je prvi suficit od kada se prate ti podaci! - objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Novo Izvješće o proceduri prekomjernog proračunskog manjka i razini duga opće države tako donosi još bolje podatke od onih ionako dobrih iz prethodnoga DSZ-ova izvješća, objavljenog u travnju, prema kojem je suficit iznosio 2,7 milijardi kuna, a udio javnog duga bio procijenjen na 78 posto BDP-a.

Pozitivni ekonomski trendovi nakon pustoši zvane SDP

Za ove lijepe brojke zaslužni su pozitivni ekonomski trendovi, poboljšanje rezultata izvanproračunskih korisnika i javnih poduzeća, povećanje poreznih prihoda i, zahvaljujući uspješnom reprogramiranju naslijeđenih dugova, smanjenje kamatnih rashoda, koji su 2017. iznosili 9,76 milijardi kuna, što je 9,7 posto manje nego godinu dana prije - navodi DZS.

Naša je Vlada od SDP-ove naslijedila 86,7 posto udjela javnog duga u BDP-u, a na kraju 2016. već ga je bila smanjila na 80,2! No ne zadovoljavamo se ni s 77,5 iz 2017. godine. Do kraja godine planiramo da će pasti na - 74,5!

10,7 mlrd. kuna - astronomski SDP-ov deficit

Još jedan komparativni podatak: 2015. godine, nakon SDP-ova mandata, nije se moglo niti sanjati o suficitu opće države. Deficit je iznosio astronomskih 10,7 milijardi kuna ili 3,2 posto BDP-a!

SDP-ovci, vidite da se može, i to unatoč kaosa i pustoši koje ste ostavili za sobom!