„Idemo snažno i hrabro do pobjede za HDZ. Za najvećupovijesnu stranku u Hrvatskoj koja je bila na čelu hrvatskog naroda kada jebilo najteže. Za stranku koju je utemeljio dr. Franjo Tuđman!“, pozvala jepredsjednica Jadranka Kosor.

Predsjednica je naglasila kako o svakom glasu ovisi sudbinaHrvatske. Predstavljajući listu kandidata I. izborne jedinice kazala je kako sena njoj nalazi sin prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, MiroslavTuđman, te da je sigurna da je došlo vrijeme da „mi kao Tuđmanova političkaobitelj i njegova obitelj zajedno posjetimo predsjednikov grob i zajedno sepoklonimo čovjeku koji ima posebno mjesto u hrvatskoj povijesti“.

„Napravili smo velik posao i završili pregovore. Hrvatska ćepostati 28. Članica Europske unije. Devetog prosinca potpisat ću pristupniugovor u ime svih vas jer to je uspjeh svih nas i hvala vam na potpori. Bezvaše potpore ne bismo uspjeli“, kazala je predsjednica.

„U Bruxellesu ću reći da će Hrvatska kao ponosna 28. ČlanicaEU čuvati svoje kršćanske korijene, ono što jesmo i po čemu se poznajemo, štonas je održalo kroz stoljeća i što će nas snažiti i 4. prosinca“, poručila jepredsjednica.

„HDZ je jedina hrvatska stranka koja je otvorena za borbuprotiv korupcije. Podnijeli smo najveću žrtvu u toj borbi i nećemo dopustiti daona stane dok se ne proširi sve do Zagrebačkog holdinga“, naglasila jepredsjednica.

„Nije gotovo kako kažu mediji. Rezultati će biti sjajni akoshvatimo ovo kao odlučujuću bitku za Hrvatsku. Pozivam da se čvrsto primimo zaruke. Mi smo moćni kad smo zajedno i tada možemo sve. Pokažimo da smo zajedno,da smo jedinstveni i da smo dobro zapamtili onu Tuđmanovu kako treba davati sveza Hrvatsku a Hrvatsku nizašto. To je taj trenutak 4. prosinca. Idemo seboriti!“, zaključila je predsjednica Jadranka Kosor.

Kandidati HDZ-ove liste I. izborne jedinice su: GordanJandroković, Miroslav Tuđman, Željko Reiner, Đurđica Sumrak, Željko Turk,Radova Fuchs, Ljubica Lukačić, Stanko Gačić, Margareta Mađerić, Krešimir Gulić,Danira Bilić, Ivana Mrkonjić, Ivan Ćelić i Katarina Fuček.