Karamarko je uBruxellesu, gdje sudjeluje na sastanku Europske pučke stranke, komentiraomedijske napise da je bivši glavni ravnatelj policije Oliver Grbić lani navodnonaložio tajno praćenje glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i osmeronovinara.

„Mogu i trebamkomentirati. Tada sam bio ministar unutarnjih poslova. Radi se aktivnostipolicije koja je počela na zahtjev Državnog odvjetništva zbog pritisakaodvjetnika i javnosti.
U to su vrijeme curile informacije čini mi se o Fimi-mediji, iskaz gospođePavošević i tome slično. Primjenom zakonskih mjera policija je došla donekakvih rezultata i nalaza te o tome izvijestila Državno odvjetništvo. Nijebilo mjera praćenja i prisluškivanja", rekao je Karamarko.

Za navode da jeodržan neki sastanak, na kojem on nije bio, a na kojem se razmatralo uhićenjenovinara koji su bili praćeni, Karamarko je rekao da je to znanstvenafantastika.

To je sigurnoznanstvena fantastika. Meni je neobično da se baš danas o tome priča,interesantno kako je ta tema sad došla na dnevni red, kada smo jučer bilifrapirani činjenicom da smo prešli 350 tisuća nezaposlenih. Mislim da oni kojisada fabriciraju ovakve afere zamagljuju prave teme o kojima treba pričati.Mislim da je našim građanima dosta afera i igara, radna mjesta su primarniinteres Republike Hrvatske, rekao je Karamarko.

Karamarko jerekao da će se na sastanku čelnika Europske pučke stranke razgovarati i saslovenskim premijerom Janezom Janšom o ratifikaciji hrvatskog pristupnogugovora.

Ne bih volio dadođemo u vremenski škripac prije 1. srpnja sljedeće godine. Možda ću o tomedanas popričati s premijerom Janšom i reći mu da bilateralno pitanjeLjubljanske banke ne bi smjelo utjecati na proces ratifikacije", rekao jeKaramarko, dodajući kako se nada da će naša diplomacija obaviti svoj dio posla,iako je usporena, kao i cijela ova vlada.