Na zagrebačkom groblju Mirogoj danas su se članovi obitelji, rodbina i mnogobrojni prijatelji oprostili od prof. dr. sci. Marka Turića, uglednog liječnika, sveučilišnog profesora, saborskog zastupnika i jednog od utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice.

Na posljednjem ispraćaju bio je predsjednik Tomislav Karamarko uz brojne dužnosnike naše stranke. Te saborski zastupnici, članovi Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“…

Prof. dr. sci. Marko Turić preminuo je u Zagrebu 7. kolovoza 2015. u svojoj 73. godini života nakon duge i teške bolesti. Rođen je 30. siječnja 1943. u Župi (općina Zagvozd, Imotski). Bio je dugogodišnji ravnatelj Klinike za tumore u Zagrebu. Autor je i koautor više znanstvenostručnih projekata te urednik „Kliničke onkologije“, prvog opsežnog djela o tumorima u Hrvatskoj. 

Obnašao je dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru u dva saziva. Bio je, među ostalim, predsjednik saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo te član Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove.

Iza sebe je ostavio suprugu i troje djece.