Kod fontane na Danteovu trgu, vis-a-vis sjedišta Gradskog odbora HDZ-a, i službeno se predstavio kandidat HDZ-a za gradonačelnika Pule - povjesničar Mirko Jurkić. Riječ je o novom licu u vrhu istarske politike, HDZ-ovu „mladom lavu“ - odmjerenom i obrazovanom konzervativcu u skladu s profilacijom HDZ-a u okupljajuću narodnjačko-demokršćansku stranku desnog centra.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/obrazovani-i-urbani-konzervativci-nova-lica-hdz-na-lokalnim-izborima

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/doslo-je-vrijeme-da-u-metkovicu-dobijemo-gradonacelnika

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/omis-u-klapskoj-pismi-nakon-sto-hdz-pobijedi-ne-vidim-razloga-zasto-ne-bismo

Novo lice - poznata obitelj

Magistar Mirko Jurkić - vrijediti spomenuti - sin je prve hrvatske ministrice kulture Vesne Girardi Jurkić te praunuk legendarnog pjesnika, pripovjedača i prevoditelja Mirka Jurkića,  glavnog tajnika Matice hrvatske, najstarije hrvatske kulturne institucije.

Kako je na predstavljanju istaknuo predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije Jurica Šiljeg, „recept“ predsjednika naše stranke Andreja Plenkovića - kojim se diljem Lijepe Naše uvode novi, mladi, čestiti, profesionalno dokazani i obrazovani ljudi u politiku - primijenit će se ne samo u Puli, nego i u cijeloj Istri!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/27-godisnja-politologinja-monika-udovicic-kandidatkinja-za-istarsku-zupanicu

- Za Mirka imamo samo riječi hvale i smatramo da može ne samo pulskom HDZ-u, nego i Gradu Puli, kao gradonačelnik, pridonijeti jako puno svojim znanjem i energijom. Predviđamo mu vrlo uspješnu političku budućnost! - istaknuo je Šiljeg.

Prenijeti pozitivni zamah na Pulu

Magistar Jurkić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Pule, u svom je obraćanju naglasio da se Pula dosad „razvijala“ stihijskom inercijom:

- Vrijeme je da Pula krene naprijed! Naš predsjednik Plenković vodi afirmativnu politiku prema Puli i Istri te nam je želja i na Pulu prenijeti taj novi, pozitivan zamah u cijeloj zemlji! San moje majke nije bio Pula kao najskuplji hrvatski grad, nego Pula čiji građani imaju ponajviši standard i ponajbolju kvalitetu života u Hrvatskoj!

PRIDRUŽITE SE KAMPANJI MIRKA JURKIĆA ZA GRADONAČELNIKA PULE!

Svoja pitanja, prijedloge i podršku šaljite na e-mail:

JurkicZaPulu@gmail.com