Kazao je kako je svaka suvremena europska država u 20.stoljeću imala političara koji je u presudnom trenutku za svoju zemlju odradiopovijesno djelo, a u Hrvatskoj je to Franjo Tuđman. "Politička doktrinadr. Tuđmana zatvara se ulaskom Hrvatske u EU jer ispunjavamo njegov program.Želimo u ideologiju naše stranke čvrsto ugraditi Tuđmana , ali i u hrvatskodruštvo također. On je isto tako donio demokraciju i slobodu", dodao jeKaramarko.

Na novinarski upit da komentira odricanje pojedinih članovaod stranke posljednjih godina Karamarko je odgovorio kako stranku ne čineidealni ljudi, već institucije. "Bilo je devijacija u našoj stranci. Štose tiče koruptivnih aktivnosti i kriminala, te sličnih pojava protiv kojih smose borili - ja sam pokretao te procese. Nitko drugi. Niti jedna druga stranka -ni 1994., ni 2008. godine", rekao je Karamarko.

Karamarko nije želio otkriti imena kandidata zagradonačelnika Splita već je rekao kako će odluku o tome donijeti sljedećitjedan.

"Razgovarali smo s mnogim kandidatima. Gledamo ankete ibit ćemo pametniji u suradnji s našim prijateljima iz Gradskog odbora. Danas oni o čemu nećemo odlučivati, ali na ovim izborima pojavit će se nova lica,stranka ide samo naprijed", izjavio je Karamarko na današnjoj javnojtribini "Dr. Franjo Tuđman-Sve za Hrvatsku".

Predsjednik HDZ- a poručio je SDP-u u Splitsko-dalmatinskojžupaniji da za lokalne izbore "izgube nadu jer ništa dobro ne rade ninarodu ni županiji, te da su šanse na strani HDZ- a".

O Tuđmanu su na splitskoj tribini među ostalim govoriliAndrija Hebrang, Ćiro Blažević i Tihomir Dujmović.