Predsjednik Tomislav Karamarko danas se u Središnjici susreo s predstavnicima Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Predstavljeni su ključni elementi gospodarskog programa partnerima, a razgovaralo se i o vrlo konkretnim rješenjima, investicijama i projektima koji su pred Hrvatskom. Ovaj sastanak je nastavak niza sastanaka vodstva i gospodarskog tima HDZ-a s interesnim skupinama. 

Sastanku su uz predsjednika Tomislava Karamarka sudjelovali i politički tajnik HDZ-a (i potpredsjednik Hrvatskog sabora) Tomislav Čuljak, savjetnik Predsjednika HDZ-a Martin Pastuović, saborski zastupnik (i koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a) Domagoj Ivan Milošević, predsjednik HDZ-ova Odbora za financije doc.dr.sc. Tomislav Ćorić, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta (ZHDZ) Srećko Prusina i savjetnik ravnatelja ZHDZ-a Ivo Ivančić.

Predstavnici Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore (DKIHK) su izrazili zadovoljstvo iznesenim, prije svega najavama promjene postojeće gospodarske politike. Dogovoreni su i daljnji redoviti sastanci. 

O DKIHK-u

Komora je dio svjetske mreže u kojoj se nalazi 130 vanjskotrgovinskih komora i delegacija njemačkog gospodarstva u 90 zemalja. Od svojeg osnivanja 2003., Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora broji više od 350 članova, među kojima je veliki broj uglednih njemačkih poduzeća koja svoju djelatnost obavljaju u Hrvatskoj i hrvatskih poduzeća s poslovnim vezama u Njemačkoj. Kao najveća bilateralna komora u Hrvatskoj, zastupa bilateralne i gospodarske interese pred Vladinim ustanovama, institucijama i ostalim za gospodarske odnose relevantnim organizacijama u obje zemlje te doprinosi razvoju i produbljivanju kontakata između njemačkih i hrvatskih gospodarskih krugova kroz manifestacije, seminare, simpozije i diskusije. Komora je ujedno službeni zastupnik Slobodne države Bavarske u Republici Hrvatskoj. Barun Nicolas Adamovich - koji je, među inima, i pribivao današnjem sastanku - predsjednik je Komore.