Hrvatska demokratska zajednica je suočena sjednim od  najtežih izazova usvojoj povijesti.

HDZ, politička stranka s državotvornimprogramom na čelu s prvim predsjednikom stranke i države dr. Franjom Tuđmanom,ostvarila je ključne ciljeve svog programa ali i strateške nacionalne ciljevehrvatskog naroda- slobodnu, suverenu, neovisnu, samostalnu i demokratskuhrvatsku državu.

HDZ je na čelu s predsjednicom stranke i Vladegđom. Jadrankom Kosor završio pristupne pregovore s Europskom unijom i timeosigurao ostvarenje i drugog strateškog cilja svog programa, punopravnogčlanstva  Hrvatske u EU.

HDZ, je pod vodstvom gđe. Jadranke Kosorodlučno  poveo borbu protivkorupcije, vođen načelom  „nitkonije nedodirljiv“. HDZ je prva stranka koja je imala snage pokrenuti politikunulte tolerancije prema korupciji, počevši s primjenom te politike  u vlastitim redovima.

Predsjedništvo HDZ-a izražava  žaljenje što postoji sumnja da su sepojedinci iz redova Hrvatske demokratske zajednice ogriješili o zakoneRepublike Hrvatske. Predsjednica HDZ-a gđa. Jadranka Kosor, PredsjedništvoHDZ-a  i cijela Hrvatskademokratska zajednica nepokolebljivi su  i odlučni u nastavkuborbe protiv korupcije i daljnjoj provedbi  politike „ čistih ruku“.

Zbog toga Predsjedništvo HDZ-a odbacujepokušaje nametanja kolektivne odgovornosti, kao i sustavno širenjedezinformacija o razdoru u vrhu stranke i scenarija o smjeni predsjedniceHDZ-a.

Zbog osjećaja odgovornosti prema vjernomčlanstvu HDZ-a, prema 220.000 članica i članova HDZ-a  i prema cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, a s ciljemsprječavanja i presijecanja spekulacija sračunatih na unošenje razdora u HDZ.

Predsjedništvo HDZ-a jednoglasno je odlučilopodržati gđu. Jadranku Kosor kao nositeljicu lista u svim izbornim jedinicamana parlamentarnim izborima koji će se održati 4. prosinca 2011. godine.

U raspravi su svi članovi Predsjedništvaistaknuli kako će , pod vodstvom gđe. Jadranke Kosor , u narednom razdoblju HDZbiti središnja politička snaga koja će osigurati potreban nacionalni konsenzusza gospodarski razvoj, nastavak politike nulte tolerancije prema korupciji teulazak RH u EU 1. srpnja 2013.